in

‘Uitgestorven luipaard’ voor het eerst gespot sinds 30 jaar!

Ons falen om voor onze planeet te zorgen en de toename van stroperij heeft geleid tot een alarmerend aantal met uitsterven bedreigde diersoorten.

Eerder dit jaar brachten de Verenigde Naties een rapport uit waarin werd gewaarschuwd dat een miljoen soorten met uitsterven worden bedreigd door mensen.

Sommige soorten olifanten, neushoorns, tijgers en giraffen hebben de lijst gehaald en in 2013 is een prachtige soort luipaard uitgestorven verklaard.

Maar in Taiwan is een verhaal ontstaan ​​dat hoop heeft gegeven op de rol die wij mensen kunnen spelen bij het behoud van de wereldbevolking van dieren in het wild.

Lees ook  Paard werd gevonden als skelet en bijna doodgevroren. Nu is hij nationaal kampioen!

Alangyi Village-rangers zagen recentelijk wat ze dachten dat een Formosan was.

Deze ongrijpbare katachtige werd sinds 1983 niet meer door mensen gezien en tussen 2001 en 2013 werd een onderzoek uitgevoerd door een team van Taiwanese en Amerikaanse zoölogen die geen enkele waarneming vastlegden. Het werd officieel uitgestorven verklaard in 2013.

Acties om het gebied te beschermen
Experts gingen ervan uit dat de bewolkte luipaarden zich na uitgebreide houtkap hadden teruggetrokken in de Yushan Range en Tawu Mountain. Tegenwoordig is het natuurreservaat Tawu Mountain een beschermd gebied van ongeveer 190 vierkante mijl.

Lees ook  Vrouw wiegt stervende asielhond hele nacht in haar armen zodat hij niet eenzaam zou sterven.

Dorpelingen hadden afgesproken dat jagers het gebied niet meer zouden betreden, evenals houtkap activiteiten die de soort in dit gebied zouden kunnen bedreigen, volgens Taiwan News.

Laten we hopen dat deze prachtige luipaard officieel opnieuw wordt gespot en binnenkort van de uitgestorven lijst wordt verwijderd.

Deel dit goede nieuws met je vrienden en familie.

Wreed monster hangt anker van 6 kg aan nek van hond en dumpt hem in rivier

Celine Huijsmans uit haar “panty” gescheurd tijdens oefenen voor Dancing on Ice