in

Uitgemergeld 7-jarig jongetje wordt uit het weeshuis gered en ondergaat een ongelofelijke metamorfose.

Als Priscilla Morse uit de Amerikaanse staat Tennessee op Facebook aan het snuisteren en op de foto van een baby stoot, breekt haar hart. Op de foto staat een kleine jongen uit een Bulgaars weeshuis die zwaar ondervoed is. Op dat moment weet de vrouw meteen dat ze alles moet doen om de jongen te helpen.

Op sterven na dood

Priscilla beweegt hemel en aarde en in 2015 bezoekt ze het kind voor het eerst. Daar aangekomen verneemt ze de vreselijke waarheid. Anders dan ze dacht, ging het immers niet om een baby maar om een kind van zeven jaar oud. Het eerste wat de vrouw denkt bij de aanblik van de jongen is dat hij zou sterven. Het kind weegt amper vijf kilogram en zijn lichaam is compleet bedekt met haren. “Het was verschrikkelijk. Hij zag er veel slechter uit dan op de foto. De jongen was nog kleiner, zieker en breekbaar. Zijn wijsvinger was zo dik als zijn bovenbeen”, herinnert Priscilla zich.

Lees ook  Wát een naar begin: baby wordt in hoofd gesneden bij keizersnede.. Bekijk het hier:

Een lange reis

Maar het zou nog vier maanden duren vooraleer ze de jongen mee naar huis zou mogen nemen. Daarna reist de moeder opnieuw naar Bulgarije en mag ze het kind, dat ze haar eigen noemt, eindelijk meenemen. Ze rijdt vijf uur naar de dichtstbijzijnde luchthaven tot ze een dag en meerdere vluchten later eindelijk op haar bestemming in de VS aankomt. Ze gaat echter niet meteen naar huis, maar naar het kinderziekenhuis. Daar kwam de onderstaande foto tot stand.

Kritieke toestand

“Hij was in kritieke toestand”, herinnert Priscilla zich. “De dokters vroegen naar zijn leeftijd, zagen zijn toestand en ze stroomden vanuit het hele ziekenhuis toe om zijn kleine, 7-jarige lichaam te bekijken. Niemand had zoiets ooit al gezien.”

“Volwassen mannen, artsen, die tijdens hun loopbaan al heel wat erge dingen gezien hadden, hielden de hand van Ryan vast en huilden”, schreef de moeder later op haar Facebookpagina.

Een nieuw kind

“Iedereen vertelde me dat ik me op zijn dood moest voorbereiden. Dat hij zo zwak en breekbaar was dat het minste zuchtje hem kon doden.” Maar de kleine jongen heeft ditmaal het geluk aan zijn zijde. Hij kwam alsmaar bij en werd steeds sterker. “Dat magere, van de pijn huilende kind, is niet meer. Hij is voorgoed verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een vrolijke en gelukkige jongen die van kussen en knuffelen houdt.”

Lees ook  Een vriend van mama schiet peuter in het hoofd omdat hij onophoudelijk huilde.

Sinds Ryan het weeshuis in Bulgarije mocht verlaten, is hij goed gegroeid en duidelijk bijgekomen.

Maar omwille van de verwaarlozing van het verleden kan hij niet praten en heeft hij constant hulp nodig. Zijn familie is echter hoopvol en geeft hem alle steun die hij nodig heeft.

Helaas is het lot van Ryan geen alleenstaand geval. Vele weeshuizen in zijn land zitten overvol, het ontbreekt aan financiële middelen en vaak ook aan de gepaste kennis om voor de kinderen te zorgen. Geen enkel kind zou zo mogen opgroeien!

DEEL dit verhaal om bewustwording te verspreiden over deze problematiek en om de kleine Ryan het allerbeste toe te wensen!

Bejaarde dame heeft moeite om de bus op tijd te halen. Nu doet het prachtige gebaar van de chauffeur overal de harten smelten.

Schokkend moment waarop een verzorgster van een dierentuin door een tijger verscheurd wordt.