in

Tweede wasbeer opgedoken in Vught: Albert ontdekte het dier in zijn kippenhok

Albert Vesters uit Vught deed dinsdagochtend een vreemde ontdekking in zijn kippenhok. Een wasbeer zat namelijk prinsheerlijk de vers gelegde eitjes van zijn kippen warm te houden in het kippenhok in de achtertuin.

Het is de tweede wasbeer die binnen een week wordt gespot in Vught. Afgelopen weekend trok een slapende wasbeer in een boom dagenlang de aandacht in de Brabantse plaats.

De gemeente wilde het beest afschieten, maar uiteindelijk is het dier met een verdovingspistool uit de boom geschoten en naar Stichting AAP gebracht.

‘Wat is dit nou?’
En nu is er dus opnieuw een wasbeer gesignaleerd in dorpje onder de rook van Den Bosch. Albert wordt om 5.00 uur wakker van onrustige kippen. Als de Vughtenaar een paar uur later gaat kijken, slaat hij steil achterover.

In het leghok van het kippenhok in zijn tuin zit namelijk een wasbeer verscholen. “Ik dacht: wat is dit nou?”, vertelt Albert aan Hart van Nederland.

Lees ook  Vrouw komt thuis van vakantie en krijgt likjes van honden. Volgende dag vecht ze voor haar leven

“Mijn vrouw en ik keken elkaar aan van: nou het zal wel.” Ze besluiten het wilde dier niet zelf te benaderen.

Hoe de wasbeer in het hok is gekomen, weet Albert niet. Het gaat in ieder geval om een puik staaltje inbraakwerk, aldus de bewoner. “Al sla je me dood.

De ren is dicht, dus hij moet echt via het gaas omhoog zijn geklommen.” Na zijn actie lijkt het dier ook niet te weten hoe weer uit het hok moet komen.

Krabben en bijten
En dus blijft het beest lekker zitten waar hij zit. Hij lijkt op een gegeven moment zelfs een klein dutje te doen op de eieren in het leghok.

Albert heeft zijn kippen maar snel uit het hok gelaten, want de wasbeer heeft er ’s ochtends vroeg al één te pakken gekregen.

Aan het eind van de ochtend belt de Vughtenaar, die zich ook geen raad weet met het dier, de dierenambulance.

Lees ook  Schaap doodgeschoten na veroorzaken ongelukken op autoweg in Friesland

Die staan binnen een paar minuten voor de deur. De wasbeer zit eigenlijk wel lekker in het kippenhok en laat zich dan ook niet zomaar vangen.

Uiteindelijk moeten medewerkers het hele broedhok eruit tillen, omdat het wilde beest maar blijft krabben en bijten.

“We geven niet zo snel op. Hij heeft veel kracht. Met alles wat ‘ie heeft, pakt ‘ie je, maar we hadden gelukkig goede handschoenen aan,” vertelt een van de ambulancebroeders.

Afschieten voorkomen
Of ook deze wasbeer naar Stichting AAP gaat, is nog niet duidelijk. “We zitten aardig vol, maar we maken graag een plekje voor het dier vrij”, zegt een woordvoerder. “Zeker als we daarmee afschieten kunnen voorkomen.”

De zegsman vindt het opmerkelijk dat er opnieuw in Vught een wasbeer is gevonden. “Het kan erop wijzen dat ook dit een huisdier was, dat samen met de andere wasbeer ontsnapt is of vrijgelaten.”

Vrouw moet 720 euro aftikken na uurtje parkeren

Oproep aan wandelaars: laat ‘achtergelaten’ babyhaasjes liggen!