in

Twee tieners aangehouden voor het spannen van visdraad in Alphen in tunneltje bij Herenhof

Twee tieners van 14 en 15 jaar zijn aangehouden op verdenking van poging tot doodslag of zware mishandeling op Alphenaar Brian Tas (41). Tas raakte zwaargewond aan zijn linkeroog toen hij op 19 oktober op de scooter tegen een over de weg gespannen visdraad aanreed.

De verdachten liepen na diverse meldingen en getuigenverklaringen tegen de lamp. Volgens de politie werd er tot twee keer toe visdraad gespannen over een fietspad nabij het winkelcentrum. De jongens hebben tijdens een verhoor bekend en spijt betuigd.

  De moeder zit op de bank te zingen. Maar let op de man met de popcorn. Bij 3:05 viel mijn mond open.

,,Fijn dat er verdachten zijn aangehouden”, reageert Tas. ,,Ik schrik niet echt van de jonge leeftijd van de verdachten omdat ik altijd al het vermoeden had dat het een kwajongensstreek was. Maar wel één met grote gevolgen.” Nadat Tas het visdraad in zijn oog kreeg, was zijn zicht links voor vijftig procent weg. Het is nog steeds niet helemaal hersteld.

  Hij kocht een verlaten schuur – en vond iets dat veel meer waard was dan wat hij had betaald

Die bewuste zaterdagavond pakte Tas de scooter om zijn 14-jarige dochter op te halen bij vrienden. Op de terugweg in het tunneltje voelde hij zijn oog branden. ,,Het begon meteen te bloeden”, zei Tas een week na het incident. ,,Alsof er een fles shampoo in mijn oog werd leeg geknepen.”

De jongens zijn na het verhoor weer naar huis gestuurd. De kinderrechter zal zich binnenkort over de zaak buigen.

Gaat Michael van der Plas opnieuw voor ’Barbie’?

Maag van meisje blijft groeien – artsen vrezen dat ze niet zal overleven, dan neemt vader cruciale beslissing