in

Twee ped0fielen trouwen in de gevangenis nadat ze beiden veroordeeld werden voor kinder misbruik.

Het huwelijk tussen James Clelland en Donald Main in de gevangenis van Glenochil in Clackmannanshire veroorzaakte heel wat opschudding. Mensen omschrijven de burgerlijke plechtigheid als een echte schande.

Main (30) en Clelland (40) trouwden in de bezoekruimte van de gevangenis omringd door vrienden en familie. De kamer werd gedecoreerd met bloemen uit de gevangenistuin, terwijl er ook een buffet was voor de gasten.

Na de ceremonie brachten ze enkele uren met elkaar door. Er werd gevierd met vrienden en familie en er werden foto’s genomen.

Volgens de Britse krant The Sun was er een dubbele reden om te vieren omdat het ook de 30e verjaardag van Main was.

Lees ook  Helmondse vader ranselt stalker van zijn dochter af – krijgt 4,5 jaar cel in hoger beroep

Volgens de media keerde Clelland terug naar de gevangenis om met Main te trouwen nadat hij zijn nieuwe echtgenoot achterliet om de rest van zijn straf uit te zitten.

Een bron vertelde aan de krant: “Het is een schande dat ze mochten trouwen. De ene is al even verwerpelijk als de andere. Ze verdienen elkaar.”

Main kreeg in 2013 levenslang nadat hij jongens van 10 tot 16 jaar contacteerde die hij niet kende. Rechter Uist zei hem dat hij een “onverbeterlijke s*ksdelinquent was en een ernstig gevaar voor de maatschappij is.”

Main werd eerder al veroordeeld tot 40 maanden celstraf wegens de ontvoering van een 12-jarig kind. De vader van twee, Clelland, was eerder getrouwd met een vrouw, en werd in 2006 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar wegens aanhoudend m*sbruik van zijn drie kinderen.

Lees ook  Politiewaarschuwing: als een vreemde door de telefoon vraagt “Kunt mij verstaan?”, hang dan snel op – hier is waarom

In 2016 werd hij uit de gevangenis vrijgelaten.

Justitiewoordvoerder Liam Kerr zei: “Ze verwoestten beiden levens. De rol van de gevangenis zou moeten zijn om hen te straffen en de maatschappij te beschermen, niet om liefde te vinden bij elkaar. De vele slachtoffers die ze maakten zullen hierdoor erg overstuur zijn.”

Wat vind jij hiervan? Moeten deze personen het recht hebben om te trouwen … in de gevangenis? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit met je vrienden!

Bruiloftsgast steekt bruidegom neer na weigeren bier

Zo zag de vriendin van Lil’ Kleine eruit voor alle ingrepen