in

Twee konijntjes gedumpt in groene kliko in Ermelo

Een moederkonijn en haar jong zijn maandagmiddag gedumpt in een kliko in het Gelderse Ermelo.

De beesten werden op tijd ontdekt en konden gered worden uit hun benarde situatie. De dierenambulance reageert boos: “Mensen, dump geen dieren maar bel ons!”

De vrouw die de diertjes vond, wilde haar afvalcontainer laten reinigen. Voordat de groene bak op de kop de wagen van het reinigingsbedrijf inging, besloot ze de kliko toch nog even te controleren.

Lees ook  Oproep aan wandelaars: laat 'achtergelaten' babyhaasjes liggen!

En tot haar verbazing vond ze een rode boodschappentas die er zelf niet in had gedaan. Bij het openen van de zak was de verrassing nog groter.

Er bleken namelijk twee levende konijnen in te zitten, een moeder en haar jong. “Het is maar goed dat de meldster nog even haar container controleerde voordat hij werd geleegd”, aldus de dierenambulance.

De beesten zijn naar een dierenopvang en zitten nu heerlijk in een hok met stro, hooi en water. “Ze zijn gezond, ze eten en drinken goed.”

Lees ook  Ook moederzwaan overleden na aanval van hond

Het is nog onduidelijk wie de konijnen heeft gedumpt. De beesten keren in ieder geval niet terug, mocht het baasje gepakt worden.

Ze worden namelijk herplaatst bij nieuwe mensen, bezweert de dierenopvang. De dierenambulance doet tot slot nog een keer de oproep om geen dieren te dumpen: “Er is altijd een oplossing.”

Wetsvoorstel is af: kabinet wil 2G voor horeca, evenementen, cultuur en pretparken

Kwetsbaar gezin laat zich opzettelijk besmetten met corona: ‘Bewust geen afstand gehouden’