in

Twee kinderen 4 en 8 omgekomen bij achtervolging na verkeersruzie

In Moeskroen, in de provincie Henegouwen, zijn vanmiddag twee kinderen (4 en 8 jaar) om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

De jonge slachtoffers zaten achteraan in de auto, de bestuurder raakte zwaargewond en moest naar het ziekenhuis van Kortrijk gebracht worden.

Een eerste botsing en een woordenwisseling tussen de twee chauffeurs leidde tot een achtervolging die uitdraaide op een ongeval met fatale gevolgen. De chauffeur van de tweede auto is nog steeds op de vlucht.

De hulpdiensten van kregen rond 14.10 uur de oproep dat er op de RN 58 Geallieerdenlaan Moeskroen-Dottenijs een verkeersongeval met een auto had plaatsgevonden.

Lees ook  Vader is 2 uur alleen met baby wanneer mam ’n sms krijgt met: “Mag ik de baby nu vermoorden?”

Op basis van enkele getuigenissen gaf Julie Baiwy, procureur bij het parket van Bergen, al enkele elementen vrij.

“Er was een eerste ongeval waarbij de twee chauffeurs betrokken waren, gevolgd door een woordenwisseling, op een grote parking in Dottenijs, een deelgemeente van Moeskroen.

Na deze ruzie kwam het tot een achtervolging. Op de RN58 Moeskroen-Dottenijs wilde de bestuurder van een Opel een Volkswagen Polo inhalen. De chauffeur van de Polo gaf daarop een ruk aan het stuur, waardoor het andere voertuig moest uitwijken en tegen een verlichtingspaal geëindigd is.”

Lees ook  Burger King lanceert bizarre nieuwe burgers: vanille-ijs met olijven

De twee kinderen die op de achterbank van de Opel zaten, waren op slag dood. De bestuurder van de wagen, de stiefvader van de kinderen, werd zwaargewond naar het ziekenhuis van Kortrijk gebracht.

“Hij is niet langer in levensgevaar”, aldus de procureur. “De chauffeur van de Polo is op de vlucht geslagen en wordt nog altijd gezocht, aan beide kanten van de grens.”

Door het ongeval werd de weg een tijdlang afgesloten en moesten bestuurders omrijden. Rond 17 uur werd het verkeer hersteld.

Dieven nemen begrafenisauto mee met lichaam er nog in

Marco Borsato verklaart zijn Leontine de liefde: “Nog altijd mijn Valentijn”