in

Twee broertjes overleden na eten van giftige paddenstoelen

In Polen zijn twee kinderen van een gezin dat onlangs uit Afghanistan in veiligheid is gebracht, overleden na het eten van giftige paddenstoelen.

Donderdag overleed het vijfjarige zoontje van ht gevolg aan de gevolgen van de vergiftiging. Vrijdag bleek ook het leven van de zesjarige jongen niet meer te redden, zei het centrale kinderziekenhuis in Warschau.

De jongen had de dag voordien een levertransplantatie ondergaan. Hun zeventienjarige zus werd ontslagen uit het ziekenhuis.

Lees ook  Jongen bijna dood nadat hij luchtslang in achterwerk propt

De kinderen waren op 23 augustus samen met hun familie in Polen aangekomen. Ze gingen in quarantaine in een opvangcentrum voor migranten in de stad Podkowa Lesna, niet ver van Warschau.

Een dag na hun aankomst in het opvangcentrum ging het gezin naar de bosrijke omgeving in de buurt om paddenstoelen te verzamelen en er soep van te maken.

Volgens informatie van persbureau PAP werd de vergiftiging veroorzaakt door groene paddenstoelen.

Het gaat om zeer giftige paddenstoelen die vaak verward worden met een eetbare variant.

Lees ook  Mandy heeft 10 kinderen van 5 verschillende mannen - Hoef nooit meer te werken!

De twee jongens en hun 17-jarige zus werden op 26 en 27 augustus opgenomen in het ziekenhuis. Het meisje mocht het ziekenhuis al verlaten.

Er is een onderzoek ingesteld na de vergiftiging van de kinderen. De autoriteiten spreken berichten tegen dat de jongens paddenstoelen aten omdat ze onvoldoende te eten kregen in het opvangcentrum in Podkowa Lesna. Daar zouden ze drie maaltijden per dag hebben gekregen.

Studente Emmely (24) verongelukt

Ontsnapte wolf Dierenpark Amersfoort dood, andere wolf zwaargewond