in

Tunahan Kuzu bedreigt met wapens door Israëlische kolonisten

Afgelopen week vrijdag werd bekend dat Denk-voorman Tunahan Kuzu door de Israëlische politie korte tijd staande was gehouden in Jeruzalem. Op videobeelden, die de politicus zelf op Facebook plaatste, is te zien hoe Kuzu met een Palestijnse vlag langs de Al-Aqsamoskee liep en werd gestopt. Na een uur kon hij weer verder gaan.

Zelf zegt hij uitgescholden en geïntimideerd te zijn.

Kuzu moest zijn telefoon en paspoort inleveren bij de autoriteiten en heeft volgens minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) een uur staan wachten tot hij zijn spullen terugkreeg. De vlag kreeg hij uiteindelijk niet terug.

Lees ook  5 bejaarde broers en zussen wonen samen in hetzelfde bejaardentehuis, en tonen ons de echte betekenis van familie.

Tweede Kamerlid Farid Azarkan verzocht het ministerie direct na het incident ‘alles in het werk te stellen opdat Kuzu zijn werkbezoek veilig kan vervolgen’.

Kuzu is in Israël en de Palestijnse gebieden op werkbezoek, aldus de partij. Hij is daar om zich op de hoogte te stellen van de situatie. Hij spreekt met vertegenwoordigers van sociaal-maatschappelijke organisaties, historici, hulporganisaties en het bedrijfsleven. Ook is hij op bezoek geweest bij de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.

Lees ook  Zo ziet Sabrina Salerno van de monsterhit ‘Boys Boys Boys’ er nu uit!

Bedreigd door joodse kolonisten
Het werkbezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden gaat Tunahan Kuzu niet makkelijk af. Tijdens een wandeling in Hebron werd Tunahan Kuzu belaagd door joodse kolonisten met wapens. Ze bedreigen onder meer de reisgids van de DENK-delegatie met de dood. Ook een Palestijnse kind werd door Israëlische militairen geduwd. Bekijk de beelden hieronder.

Dit is de €1.5 miljoen kostende nieuwe droomvilla van Rapper Boef

Meisje 15 ver kracht door 7 jongens die nog jonger zijn..