in

“Tumormeisje” heeft na jaren vol pesterijen liefde van haar leven gevonden: “Als hij naar me kijkt, voel ik me mooi”

‘Het tumormeisje’. Die naam kreeg de 22-jarige Sophie Walker al jaren opgespeld. Haar gezicht is ontsierd door een erfelijke aandoeningen: de rechterkant van haar gelaat staat vol met goedaardige tumoren. Na jaren vol pesterijen, is ze klaar voor een nieuw leven met een man die van haar houdt.

Toen de Britse Sophie 22 jaar geleden ter wereld kwam in Norfolk, was ze al getekend. Het kleine baby’tje leed aan neurofibromatose, een erfelijke ongeneeslijke ziekte die zorgt voor tumoren in haar gezicht. Maar die blijft niet klein en groeit tijdens de jaren mee.

Altijd pesterijen

Al van toen ze nog heel klein was, werd ze continu met haar ziekte geconfronteerd. Ze werd heel veel gepest met mijn uiterlijk. “Mensen vroegen me dan of ik het niet gewoon kon laten verwijderen. Maar dat gaat niet zomaar omdat er zenuwuiteinden in de zwellingen zitten. Dan zou mijn hele gezicht namelijk verlamd worden”, zegt Sophie tegen Daily Mail.

Lees ook  Fabiola sloeg bekende DJ uit Amerika aan de haak: 'Hij bleek al een vrouw te hebben'

Niet alleen vrienden, maar ook liefdesaanzoeken waren schaars. “Eén keer was er zelfs een groep mannen die 50 euro hadden gewed om mij te durven kussen. Vaak wilden ook voorbijgangers alleen maar sefies, niet om met me te praten, maar om dan later de spot te drijven met mij op sociale media.”

Verliefd

Een half jaar geleden vond Sophie de liefde van haar leven: Christian. Ze hadden elkaar al leren kennen op school, maar ze begonnen pas even geleden te daten. Afgelopen september sloeg de vonk meteen over. “Als hij naar me kijkt, voel ik me mooi!”

Lees ook  Zusjes verloren ouders en broer: We laten ons leven niet verpesten

“Eerst wilden we gewoon wat bijpraten, als oude vrienden, maar dat ging al snel over in hevig geflirt. Ik heb me nog nooit zo gevoeld. De volgende keer hebben we gekust. Hij is één van de eerste mensen die trots is om bij mij te zijn. De rest kwetste me steeds, maar hij niet. Ik ben zo blij dat ik iemand speciaal gevonden heb.”

Rooskleurig

Sophie haar toekomst ziet er geweldig uit. De meeste operaties heeft ze nu achter de rug. “Ik kijk er al heel erg naar uit om mijn leven te delen met Christian”, vertelt ze. “Met de steun van mijn geweldige omgeving heb ik eindelijk gevonden hoe ik veel zelfvertrouwen kan hebben. Het is niet mijn tumor, maar mijn eigenwaarde dat me mooi maakt.”

Geniale truc voor iedereen die een strijkplank heeft. Bespaar handen vol geld!

Haar ouders lachten om het idee. Maar 3 jaar later is dit Spaanse meisje van 8 miljonair