in

Trijntje Oosterhuis viert jubileum met Michael Jackson-liedjes

Over een week staat Trijntje Oosterhuis in een uitverkochte Ziggo Dome voor haar 25-jarige jubileumconcert. Hierbij zal de zangeres met het Metropole Orkest haar grootste hits ten gehore brengen en daar horen de liedjes van Michael Jackson ook bij, vindt ze.

“Het wordt een reis door de tijd van het begin van mijn carrière tot nu toe”, zegt Trijntje. Los van het feit dat ze met haar band Total Touch al drie keer in het voorprogramma van Michael Jackson heeft gestaan, is Trijntje bovendien een groot liefhebber van zijn muziek.

De documentaire Leaving Neverland is haar niet ontgaan. “Ik heb zeker gekeken en ik vind het zo’n gecompliceerd verhaal dat ik mij er eigenlijk niet over uit wil spreken”, zegt ze in een interview voor de camera van het ANP. “Het is natuurlijk heftig allemaal, maar voor mij doet het niks af aan de legacy die Michael Jackson muzikaal heeft achtergelaten en dat koester ik in mijn hart.”

Lees ook  OpmerkelijkDolfijn ligt in een deuk als hij vrouw ziet gymnastieken

Het blijven nog steeds de lievelingsplaten van Trijntje. Wat dat betreft verandert er voor haar helemaal niks. Daarom worden liedjes van The King of Pop ook zeker gespeeld tijdens haar jubileumconcert. “Alleen al omdat zijn muziek het eeuwige leven verdient en het ook echt verankerd is in mijn leven inmiddels.”

Lees ook  Rosanna haar zoon sterft na een moeilijk ongeluk, nadien weet ze precies wat ze moet doen

Pleurisgoed
In 2009 heeft Trijntje Oosterhuis een paar maanden na Michaels dood het tribute album Never Can Say Goodbye uitgebracht. Het akoestische album met daarop liedjes van de overleden popster heeft ze samen met gitarist Leonardo Amuedo opgenomen. “En die nummers zijn gewoon pleurisgoed”, zegt Trijntje. “Al die liedjes, je kan ervan vinden wat je vindt, het zijn gewoon geweldige songs. Ik heb daar heel veel mee getoerd, mijn publiek is daar ook heel erg mee verwant geraakt. Het zou heel raar zijn als ik dat element van mijn carrière opeens niet vertegenwoordig.”

Loslopende honden bijten zwaan dood in park en eigenaar grijpt niet in

Thierry Baudet wordt de nieuwe minister-president