in

Tot welke leeftijd mag je samen slapen met je kind?

Veel ouders genieten ervan om samen met hun kind(eren) te slapen, maar er komt natuurlijk een moment waarop dit niet meer passend is. Tot welke leeftijd wordt het aanbevolen om dit zogenaamde ‘co-sleeping’ te praktiseren? Dit artikel geeft daar volledige informatie over.

Onderzoek toont aan dat samen slapen met een kind aanzienlijke voordelen heeft, zowel voor de ouders als voor het kind zelf.

Tot welke leeftijd is het aan te raden om samen te slapen met je kind?
Deskundigen hebben vastgesteld dat het gunstig is om je kind minstens drie jaar lang naast je te laten slapen.

Lees ook
Man opent vuur op eigen koelkast na vreemd geluid

Een kinderarts van de Universiteit van Kaapstad benadrukt dat co-sleeping van essentieel belang is. Volgens wetenschapper Nils Bergman is het het beste voor pasgeboren baby’s om naast hun moeder te slapen, wat niet alleen leidt tot een betere nachtrust, maar ook gunstig is voor hun hartgezondheid.

Minder stress
Wanneer een baby apart slaapt, of het nu in een wiegje naast het bed is of in een andere kamer, ervaart het drie keer zoveel stress als wanneer het bij de ouders in bed ligt.

Lees ook
Hier win jij 10.000 euro door zoveel mogelijk Frikandellen te eten!

Drie tot vier jaar
Co-sleeping is niet alleen van belang voor baby’s; Bergman beveelt aan om een kind tot drie of vier jaar bij de ouders te laten slapen. Dit bevordert de hechting tussen moeder en kind en heeft ook een positief effect op de hersenontwikkeling. Bergman doet echter een opmerkelijke uitspraak: hij gelooft dat het niet samen slapen op latere leeftijd zelfs kan leiden tot gedragsproblemen.

Tot welke leeftijd heb jij met je kind(eren) in bed of in dezelfde kamer geslapen? Of tot welke leeftijd lijkt jou dat een goed idee? Laat het ons weten in de reacties!

Baasje gooit puppy uit flat naar beneden: “Hij zei dat hij de hond beu was”

Meisje (15) heeft betaalde seksafspraak in Zwolle, broer (20) blijkt pooier