in

Toeristen maken babydolfijn doodsbang – zodat ze hun selfies konden nemen

De regel van de natuur is, ‘kijken mag, aankomen niet’. Je zou denken dat mensen dit begrijpen.

Hoe mooi het ook kan zijn om zo dicht bij de wilde natuur te komen, en dieren te zien in hun natuurlijke omgeving, het is ook belangrijk om de dieren te respecteren.

Zien wat deze ongevoelige en roekeloze toeristen doen met deze kleine babydolfijn doet echt mijn bloed koken.

Het incident vond plaats op een strand in het stadje Mojacar, in het zuiden van Spanje. Een babydolfijn leek gescheiden van haar moeder en kwam vast te zitten in de ondiepe water nabij het strand. Tientallen toeristen die op strandvakantie waren merkten het hulpeloze dier op.

Rationele en onzelfzuchtige mensen zouden in een dergelijke situatie de dierenbescherming of de politie contacteren, en hen vertellen wat er gebeurd is, zodat de dolfijn gered kan worden en terug bij zijn moeder kan gaan.

Lees ook  Puppy wordt om 03:30 wakker gemaakt – zijn reactie verovert het internet

Maar dit stelletje onbenullige toeristen had jammer genoeg een heel andere manier van denken.

De toeristen vingen de kleine dolfijn en tilden haar uit het water. Dan namen ze elk om de beurt talloze foto’s met het arme ding. De dolfijn was doodsbang en begon te panikeren.

Uiteindelijk ging dit snel rond, zodat de zeedierenorganisatie Equinac op de hoogte werd gebracht.

Ze haastten zich ter plekke en probeerden het kalf te redden, maar het was al te laat – het werd dood gevonden in het water.

De extreme stress was uiteindelijk de doodsoorzaak van de kleine dolfijn, bevestigde Equinac in een bericht op Facebook.

”Ze moesten de hulpdiensten bellen in zo’n geval. Je kan nooit zomaar foto’s nemen met een kwetsbare en schuwe dolfijn. Mensen doen dit al vele jaren, en het gebeurt altijd op stranden.”

Lees ook  Schoolhond werd zo vetgemest dat hij nu dringend op dieet moet: “Verboden te voederen.”

De organisatie heeft het bij het rechte eind door te zeggen dat dit vaak gebeurt. We hadden al eens bericht over een gelijkaardig geval in Argentinië. Daar stierf een dolfijn door een groep mensen die ook selfies wou nemen met het dier.

”Walvisachtigen zijn dieren die erg onderhevig zijn aan stress. Hen dus blootstellen aan een groep mensen die er foto’s van neemt, en het dier aanraakt, veroorzaakt een hevige schok die uiteindelijk leidt tot hartfalen. Dat is wat er uiteindelijk is gebeurd,” zegt Equinac.

Dit is ronduit dom en wreed! Waarom kunnen mensen niet gewoon deze arme dieren met rust laten? Alles voor een verdraaide selfie?

We vragen je daarom graag om dit verhaal te delen zodat mensen niet de gek houden met dieren in het wild!

Opnieuw aanslag SPANJE: Politie doodt 5 terroristen 7 GEWONDEN

Opa ontmoet zijn pasgeboren kleindochter in ziekenhuis – seconden later beseft hij dat zijn dochter gelogen had over alles