in

Toen deze kleine meid wakker werd had ze een snee van oor tot oor. Maar het was de gelukkigste dag van haar leven!

Melyssa Delgado, een kleine Braziliaanse werd met een ernstige ziekte geboren die haar leven de eerste jaren onmogelijk maakte. Gelukkig had ze zorgzame ouders wiens enorme inspanning haar de kans gaven op een normaal en gezond leven.

Melyssa had een goedaardige tumor. Er was geen risico op kanker, maar de tumor was zeer groot. Ze groeide op, maar toen ze drie was maakte de bult haar het spreken en normaal eten onmogelijk.

Bovendien beïnvloedde het enorme gezwel de bloedsomloop en daardoor was ze vaak moe en had ze moeite met bewegen. Bovendien werd haar immuunsysteem steeds zwakker.

De ouders van Melyssa, Carol en Manasses, van 21 en 25 waren wanhopig. Klaarblijkelijk was er in Brazilië niemand die haar de benodigde medische behandeling kon geven. Carol en Manasses konden het niet verdragen dat ze haar geen waardig leven konden bieden.

Het echtpaar besloot hulp te zoeken op de sociale netwerken. Ze openden een Facebookpagina genaamd “Ajudem a Melyssa” (laten we Melyssa helpen). Hun doel was geld bij elkaar te krijgen om naar de VS te gaan waar Melyssa behandeld zou kunnen worden.

Binnen korte tijd werd hun vasthoudendheid beloond. De van origine Braziliaanse Dr. Celso Palmieri van de Orale en Kaakgezichtskliniek in Texas, vond de Facebookpagina van Melyssa. De geschiedenis greep hem aan en hij nam contact op met zijn collega Dr. Ghali om te vragen of ze het meisje konden helpen.

Lees ook  Storm de hond ziet een babyhert verdrinken in de oceaan – springt erin om haar leven te redden

Dr. Ghali ging akkoord en beide medici startten de benodigde handelingen om de familie naar de VS te krijgen voor de moeilijke en intensieve behandeling.

Om de kosten te dekken wendde de artsen zich tot de financiële hulporganisatie Willis-Knighton Health System. Tot hun verrassing was de organisatie niet alleen bereid de reis- en verblijfskosten te betalen, maar ook de behandeling.

De ouders van Melyssa konden hun geluk niet op. “We waren wanhopig, de artsen hier hadden gezegd dat haar leven in gevaar was”.

Snel reisde de familie naar de VS vervuld van hoop.

Toen de artsen Melyssa voor het eerst onderzochten waren ze zeer onder de indruk. De tumos was veel groter dan ze dachten en was begonnen haar kaak aan te tasten. Het was als een parasiet die zich op het lichaam van Melyssa voedde. Ze wisten dat de operatie moeilijker was dan ze dachten en waren niet zeker van het resultaat.

Eindelijk kwam de dag van de operatie. Haar familie wachtte nerveus en de operatie duurde te lang. De spanning liep op, maar eindelijk na acht uur kwam Melyssa uit de operatiezaal. De operatie was een succes! Het was de artsen gelukt de tumor van 2,5 kilo te verwijderen. Het leven van Melyssa zou voor altijd veranderen.

Lees ook  Man heeft een deel van zijn snikkel laten amputeren na pijnvolle tweedaagse erectie

Toen Melyssa wakker werd kon ze niet geloven wat ze in de spiegel zag. Alhoewel ze een enorme snee had, leek ze “normaler” dan kort ervoor. Het was de gelukkigste dag van haar leven.

Een paar weken later liet ze een grote glimlach zien en kon ze voor het eerst weer eten. Haar nieuwe leven was een realiteit.

Melyssa herstelt goed maar ze heeft nog een lange weg te gaan. Ze zal meer operaties nodig hebben de komende tien jaar. Het zal een dure behandeling zijn, maar de familie heeft veel genereuze donaties ontvangen.

Je kunt het hele aangrijpende verhaal in deze video zien (in het Engels).

Melyssa is een dapper kleintje. Gelukkig heeft haar liefhebbende familie en een paar goedwillende medisch specialisten haar kunnen redden. De macht van de sociale netwerken is verbazingwekkend en kan wonderen verrichten. Melyssa en haar familie zijn voor altijd dankbaar.

Kokosolie zorgt voor een mooie huid en haren. Maar je valt van je stoel als je hoort welke werking wetenschappers nu ontdekt hebben!

Deze vrouw vertrok van huis en liet hem en twee kinderen achter. Twee dagen later krijgt ze DEZE brief van haar man. Wow!