in

Tim Jongbloets (15) uit Tilburg spoorloos na treinreis: ‘Wij zijn erg ongerust’

In Tilburg en omstreken wordt met man en macht gezocht naar de 15-jarige Tim Jongbloets. De politie spreekt van een ‘urgente vermissing’ en zet diverse opsporingsmiddelen in om hem zo snel mogelijk weer terug te vinden.

Tim is maandagochtend vroeg vanaf Tilburg met de trein vertrokken naar een onbekende bestemming. Zijn moeder maakt zich ernstig zorgen en heeft een foto van haar zoon op sociale media gepubliceerd. Maandagavond heeft zij aangifte gedaan van vermissing.

Massaal gedeeld

Het opsporingsbericht wordt massaal gelezen en verspreid. Alleen al het bericht van de moeder is ruim 57.000 keer gedeeld. Dat houdt in dat honderdduizenden, of misschien zelfs meer dan een miljoen social media-gebruikers het bericht voorbij hebben zien komen.

Lees ook  Gaby Blaaser geprikt in memmen door man - De beelden!

De politie laat in een reactie weten de vermissing uiterst serieus te nemen omdat Tim minderjarig is en omdat hij alleen is vertrokken. Er worden vooral digitale opsporingsmiddelen ingezet. ,,Daarbij moet je denken aan het inzien van mobiel verkeer en betalingsverkeer. Ook willen we bewakingsbeelden bij de NS opvragen”, legt een politiewoordvoerder uit.

Volgens de moeder kan Tim in Nederland zijn, maar ook in België of Duitsland. ,,Als uit alle gegevens blijkt dat in het buitenland verblijft, dan gaan we daar uiteraard ook onderzoek naar doen”, vertelt een woordvoerder. Hij kon dinsdagmiddag nog niet vertellen of er ook een signalement van Tim naar het buitenland is verstuurd.

Lees ook  Na dit gezien te hebben gooi ik mijn eierschalen nooit meer in de vuilnisbak

Signalement

Op de dag van zijn verdwijning droeg Tim een grijs shirtje met daaronder een spijkerbroek. ,,Wij zijn ongerust”, laat zijn moeder weten. De politie roept iedereen die meer informatie heeft op om zich te melden bij de politie Zeeland-West-Brabant.

 

Vervelend en pijnlijk: hielkloven! Met DIT natuurlijke middel worden je voeten weer poezelzacht

Een duiker steekt zijn hand door een gat in de romp van een gezonken schip. Dan voelt hij dat een andere hand zijn hand vastgrijpt!