in

Tieners trekken ondergoed van autistisch jongetje naar beneden – plaatsen filmpje van vernedering op internet

Pesten is verschrikkelijk. Het kan iemand mentaal kapot maken voor de rest van z’n leven. Het brengt meer schade aan dan iemand zich kan voorstellen. Daarom is het belangrijk dat iedereen die pesterijen ziet gebeuren, ingrijpt.

Wat onlangs gebeurde in de Amerikaanse staat New Jersey is een duidelijk geval van wat pesten doet met kinderen. Helaas toont het hoe erg mensen lijden onder pesterijen, zeker kinderen met diagnoses of beperkingen.

Er werd een filmpje op internet geplaatst van een ware vernedering dat een kind heeft ondergaan. Maar gelukkig bleven de pesters niet ongestraft.

Filmen hoe ze zijn broek naar beneden trekken
Het was afgelopen weekend, toen het verschrikkelijke clipje werd geupload op het populaire sociale media-platform TikTok. Eenmaal online, ging het razendsnel het internet rond.

In het filmpje was te zien hoe tieners de broek en onderbroek van een autistische jongen naar beneden trokken om hem te vernederen.

Lees ook  Passagiers filmen verkrachting in metro VS en grijpen niet in, politie woest: ‘Dit is walgelijk’

Door de onvoorzichtigheid van de tieners toen ze het filmpje op internet plaatsten, was het gemakkelijk voor de politie om de daders van de vernedering te identificeren.

Vier tieners (19, 16, 13 en 10) worden in verdenking gesteld. Volgens politiebronnen was het de jongste van de vier die de broek en onderbroek van het autistisch jongetje naar beneden trok. De 13-jarige hield het slachtoffer in een houdgreep zodat hij niet weg kon lopen. De andere twee filmden het incident en keken toe al lachend.

4 kinderen schuldig
Volgens verschillende bronnen was te zien hoe de autistische jongen panikeerde en in tranen uitbarstte. Hij besefte maar al te goed dat ze hem wilden vernederen.

De oudere tieners verspreidden vervolgens het filmpje op sociale media zoals Snapchat en TikTok, waar het gelukkig verwijderd werd en niet langer zichtbaar is voor het publiek.

Lees ook  Onthoofde oud-lerares (77) gevonden in Frankrijk, hoofd lag op keukentafel naast lichaam

De politie onderzoekt het filmpje en de zaak momenteel en wat er precies gebeurd is.

De tieners worden in verdenking gesteld van privacyschending en mishandeling.

Zwaardere straffen nodig
Op Twitter heerste er nadien veel discussie over de tieners en velen zijn van mening dat er zwaardere straffen nodig zijn voor dit soort misdrijven.

“Ooookaaay. DE VOLWASSEN VROUW, ALS JE HAAR AL VOLWASSEN KUNT NOEMEN, MOET OPGESLOTEN WORDEN EN VEROORDEELD WORDEN VOOR SEKSUEEL MISBRUIK voor de rest van haar leven als anderen dit zo grappig vinden,” schrijft ene Richard F, die veel steun krijgt van andere Twitteraars.

Laten we een steentje bijdragen aan de maatschappij en alle vormen van pesten bestrijden. Deel om te tonen dat je een van diegenen bent die meer actie eist tegen pesten op school en op het werk!

Wanhopige vader deelt foto van dode vrouw en baby – eist strengere wetten tegen rijden onder invloed

Politie vindt zak met tien dode kippen: ‘Gebruikt voor hondengevechten’