in

Tiener valt 50 kilo af door elke dag naar school te lopen

De Amerikaanse scholier Michael Watson (17) woog twee jaar geleden nog ruim 168 kilo. Veel te veel voor een tiener van 1.90 meter, Michael werd regelmatig met zijn gewicht gepest. Daarom besloot hij af te vallen, mét succes.

“Door mijn hoge gewicht was mijn zelfvertrouwen nul”, zegt de 17-jarige scholier Michael Watson uit Canton (Ohio) in een openhartig interview met CNN. Door zijn overgewicht had hij veel gezondheidsproblemen.

Kilo’s vlogen er af
Twee jaar geleden hakte de Amerikaanse tiener de knoop door: hij woog bijna 170 kilo en wilde afvallen. Toen een scholier naar zijn kin wees en grapte: ‘er hangt daar iets’, gooide hij het roer om. “Die opmerking heeft me zo gekwetst. Ik wilde afvallen.”

Lees ook  ’Als hyena’s jagen ze op willekeurig slachtoffer’

Hoe? Door gezonder te gaan eten én door elke dag naar school te gaan lopen.

Elke dag wandelde hij twee keer 20 minuten. Weer of geen weer, Michael wandelde en nam nooit meer de schoolbus.

Nooit opgeven
Deze maand is duidelijk geworden wat zijn discipline hem heeft opgeleverd. In twee jaar tijd is hij ruim 57 kilo afgevallen. Het was niet altijd makkelijk, maar Michael gaf niet op. De scholier, die voorheen te angstig was om meisjes te benaderen, zegt nu dat hij vol zelfvertrouwen is.

Lees ook  Op deze plekken gaan we het vaakst vreemd

“Ik vraag nu zelfs meisjes mee uit”, vertelt hij in het interview.

Anderen inspireren
De school van Michael gebruikt het verhaal om andere jongeren te inspireren. Zijn school roemt Michael. “Zijn verhaal is een voorbeeld van moedige, persoonlijke ontwikkeling die zeldzaam is voor een student op de middelbare school”, zegt de directeur van de McKinley-school.

“Mike’s besluit om het initiatief te nemen en om gezonder te leven en dat vol te houden, zal altijd bij ons blijven. Als je ervoor gaat, lukt het iedereen.”

Boer amputeert eigen been met zakmes: ‘Ik had geen andere keus’

Man denkt geweldige deal te maken, maar blijkt speelgoedstofzuiger te hebben gekocht