in

Tiener sterft na het drinken van een legaal drankje – als jouw kind dit ook drinkt, waarschuw ze dan direct

Iedereen die tieners op gevoed heeft, weet hoe gevoelig deze periode is. De ene dag wil je zoon of dochter in het weekend thuis op de bank zitten en tijd met de familie doorbrengen, de andere dag zijn ze nauwelijks thuis en willen ze niet in het openbaar met de ouders gezien worden.

Dat je kind begint met drinken, of zelfs drugs gebruiken, is een van de grootste angsten van ouders, als hun kinderen tieners worden.

De 16-jarige Davis Cripe stierf op 26 april van dit jaar, maar niet vanwege drank of drugs. De doodsoorzaak was een volledig legaal drankje, dat de meeste jongeren tegenwoordig drinken, volgens CNN.

Davis was net als elke andere tiener: hij ging naar de middelbare school, had een bijbaantje in een sportwinkel, hield van muziek en maakte de mensen om hem heen vaak aan het lachen.

Hij was tegen drank en drugs, maar beschouwde koffie, frisdrank en energiedrankjes nooit als een potentieel gevaar voor hem.

Lees ook  30 prachtige vrouwen die de kracht van make-up laten zien: Nummer 6 is Ongelooflijk !

Op 26 april dronk Davis met de lunch om 12.30 een kop koffie. Daarna dronk hij ´Mountain Dew´ (een blikje van 350 milliliter Mountain Dew bevat 54 mg cafeïne). En vlak daarna dronk hij een energiedrankje.

Om 14.28 stortte Davis in elkaar in zijn klaslokaal. Een ambulance was snel bij zijn school, en hij werd naar het Palmetto Health Baptist Parkridge ziekenhuis gebracht. Om 15.30 werd hij daar dood verklaard.

Hoe kan een gezonde tiener zoals Davis, die geen drank of drugs gebruikt had, buiten bewustzijn raken en zomaar ineens sterven? Het antwoord op die vraag is zowel wonderlijk als zorgelijk: hij dronk drie drankjes met een hoge dosis cafeïne in minder dan twee uur.

“De tiener stierf aan een hartaanval, veroorzaakt door cafeïne,” vertelde de lijkschouwer Dr. Gary Watts aan ABC News.

Davis werd slachtoffer van een hartinfarct, als gevolg van de grote hoeveelheid cafeïne in zijn lijf. Het is belangrijk om te onthouden dat cafeïne niet gevaarlijk is in gematigde hoeveelheden, maar dat het wel gevaarlijk kan zijn om grote hoeveelheden in korte tijd te nuttigen.

Lees ook  Maak je toilet kraaknet met deze goedkope en makkelijke truc – het heeft onmiddellijk effect

“Davies, net als veel andere kinderen en volwassenen, deed iets waarvan hij dacht dat het geen kwaad kon; veel cafeïne drinken. We hebben Davis verloren aan een volledige legaal middel,” voegde de lijkschouwer toe.

Davis zijn vader, Sean Cripe, roept nu andere ouders op om een goed gesprek met hun kinderen aan te gaan, over de gevolgen van het nuttigen van te veel cafeïne.

Hoewel het een relatief zeldzame doodsoorzaak is, is het volledig onnodig en zou het nooit meer moeten gebeuren.

Bekijk hieronder de video om meer te weten te komen:

Deel Davis zijn tragische verhaal alsjeblieft met je vrienden en familie, om ze te waarschuwen voor de gevaren van het drinken van te veel cafeïne! Je weet het nooit – misschien red je wel een leven.

Zwaarlijvige vrouw woog 295 kg, maar zie nu eens haar ongelofelijke transformatie

Mysterieuze ´kwal´ spoelt aan in Zuid-Oost Azië – dan gaan mensen het water in en kijken van dichtbij