in

Tien verpleegkundigen van ziekenhuis Uden zijn zwanger: ’Dikke-buikenparade’

UDEN – Op de afdeling gynaecologie in Ziekenhuis Bernhoven in Uden zijn maar liefst tien van de 66 medewerkers zwanger. „We hebben een babyboom op onze eigen afdeling”, schrijft het ziekenhuis op Facebook. Een medewerker is inmiddels al bevallen.

In het Facebookbericht wordt de ’dikke-buikenparade’ aangekondigd met een groepsfoto van de zwangere verpleegkundigen. Het is een bijzonder beeld, zeker als je bedenkt dat verpleegkundigen meestal zelf zwangere vrouwen helpen. Maar nu is het juist andersom.

Lees ook  Het einde van het mondkapje is nabij

De eerste medewerker is vorige week al bevallen, staat te lezen in de post. Zij staat dan ook niet op de foto. Ook de tiende ontbreekt.

Tekst loopt verder onder de post.

„We hebben het niet met elkaar gepland”, zegt verpleegkundige Loes van Asseldonk tegen Omroep Brabant. Ze is zelf ook zwanger en bevalt in maart. De vrouwen vinden het juist grappig dat ze allemaal tegelijk een kindje verwachten. Grappend noemen ze de afdeling ’de bolle buikjes van B4-west’.

Lees ook  Wat is het verschil tussen de Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse mutaties?

De zwangerschappen zorgen niet voor problemen op de afdeling, zegt Van Asseldonk tegen de lokale omroep. De geboortegolf komt naar verwachting in februari. In die periode zijn er minder patiënten. „En we hebben lieve collega’s die hebben gezegd dat ze extra kunnen werken. Dus we gaan het met elkaar oplossen, zodat we met z’n allen kunnen genieten.”

Man (51) ontploft na tien jaar overlast van buurman en gaat hem te lijf met knuppel

Nomie (19) pleegde zelfmoord omdat goede hulp uitbleef, vader komt in actie