in

Thierry Baudet zwaargewond na nieuwe aanval: Mogelijk blind

Thierry Baudet, partijleider van Forum voor Democratie, is opnieuw aangevallen bij een campagnebijeenkomst. Dat laat de partij aan RTL Nieuws weten. Baudet is naar het UMCG ziekenhuis in Groningen gebracht. “Het lijkt erop dat alles goed zal komen.”

Forum voor Democratie laat weten dat Thierry Baudet op zijn achterhoofd is geslagen met een bierfles. Ook is hij ‘net naast zijn oog op de rand van zijn slaap geraakt’. Hij is daarna door zijn beveiliging naar het ziekenhuis gebracht. Daar is Baudet volgens de partij ‘behandeld door een traumachirurg’. Verder is er nog niets bekend over de verwondingen van de partijleider.

Lees ook
Man vergeet pannetje met gehaktballen op fornuis door seksfilmpje, wordt door buren gered uit brand

Ook een beveiliger liep verwondingen op, hij raakte gewond aan zijn gezicht.

Man aangehouden
Een woordvoerder van de politie laat aan RTL Nieuws weten dat er één man ter plaatse is opgepakt. “We nemen dit serieus en doen onderzoek naar de toedracht.”

De aanval zou hebben plaatsgevonden in een café aan het Gedempte Zuiderdiep in de stad Groningen, schrijft RTV Noord die een medewerker van het café heeft gesproken. Baudet zou volgens het café meerdere keren zijn geslagen met een bierfles. De politie kan dit bevestigen noch ontkennen. Ook het café zelf wil hier niets over kwijt tegenover RTL Nieuws.

Lees ook
Thijs Römer verkracht in cel door gevangenen

Baudet zou vanavond nog doorgaan naar een campagnebijeenkomst in Zwolle, of dat door kan gaan is onduidelijk.

Politici reageren: ‘Onacceptabel’
Meerdere politici hebben gereageerd op de aanval op Baudet. Zo noemde demissionair premier Mark Rutte de aanval ’totaal onacceptabel’. “Ik zei het eerder en herhaal het nu stevig: van politici blijf je af. Altijd.”

Daniëlle uit Breda: Mannen moeten betalen om deze schoonheid aan te kijken!

Man bevredigt zichzelf in winkel van supermarktketen ‘Kum & Go’