in

Man wijst op de gevaren van openbare douches en zwembaden.

Als we naar het zwembad of de fitness gaan, vergeten we soms tegen beter weten in om onze flipflops mee te nemen. We nemen echter grote risico’s als we zonder voetbescherming een douche nemen in een openbaar zwembad of sportcentrum. Iedereen weet wel dat je in gemeenschappelijke douches makkelijk virussen en bacteriën kan oplopen. Dit kan zware infecties tot gevolg hebben. Jammer genoeg nemen vele mensen deze waarschuwing helemaal niet ernstig.

Een man uit Texas werd onlangs geconfronteerd met de gevolgen van zijn onvoorzichtigheid. Het is geen aangenaam beeld.

Nu wil de man anderen waarschuwen voor de gevaren van bacteriële infecties die je in openbare douches kan oplopen. De man wil liever anoniem blijven en hij sprak over zijn ervaring met verschillende dokter.

De man neemt regelmatig deel aan marathons en daarvoor traint hij regelmatig in zijn plaatselijke fitnesscentrum. Hij gebruikte echter bijna nooit schoeisel in de douche. Hij douchte zich na elke fitnesssessie barrevoets.

Lees ook  Wat een prestatie! Deze vrouw valt 35 kilo af door dit te veranderen in haar voedingspatroon

Na een tijdje merkte de man dat de huid aan zijn linkervoet geïrriteerd was geworden. Zijn dokter vertelde hem dat het om een virale infectie ging. De boosdoener was het zogehete papillovirus. Hij maakte zich niet veel zorgen om zijn voet en probeerde de irritatie met huismiddeltjes tegen te gaan. Later ging hij over op voorgeschreven medicijnen. Maanden later merkte de man echter nog steeds geen verbetering op, integendeel. Hij zocht zijn arts weer op. Toen deze de ernst van de situatie inzag, begon hij onmiddellijk met een speciale behandeling.

Eens te meer leidde de behandeling tot niets. Ondertussen had de man vijf zweren op zijn voet die steeds groter werden. De Texaan kon nog amper wandelen en leed onder helse pijnen. Er zat niets anders op dan een huidtransplantatie uit te voeren. Het was de enige manier die de wonden zou kunnen dichten. De man bleef na de operatie gedurende enkele weken last ondervinden maar dan werd het eindelijk beter.

Lees ook  Zo zien de kinderen van Humberto Tan er nu uit!

Wat de Texaan overkwam, kan ons allemaal overkomen. Bacteriën en virussen zijn onzichtbaar en dat maakt mogelijke infecties op vele onverwachte plekken mogelijk. Let dus vooral op wanneer je je
in een vochtige en warme plek bevindt, het fitnesscentrum of het zwembad, en doe beschermende flipflops aan als je een douche wil nemen.

Droog na het douchen je voeten goed af en deel je flipflops met niemand anders. Je kan zelfs antibacterieel poeder kopen om je voeten te behandelen na de wasbeurt.

Met deze tips in het achterhoofd ben je prima beschermd om je te douchen in openbare gelegenheden. Het welzijn van je voeten heb je zelf in handen!

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Gekookt ei dieet – Val 10 kilo af in slechts 2 weken

Sohie werd 22 jaar lang het ´tumormeisje´ genoemd, tot een oude vriend langskwam en alles veranderde