in

Terwijl de man van binnen doodbloedt, drukt een zuster hem een sigaret in zijn hand en schiet een foto

Toen Carsten Fleming Hansen in de universiteitskliniek in het Deense Aarhus opgenomen werd, merkte hij snel dat hij niet lang meer te leven had. Er is een aneurysma in zijn buikslagader geplaatst en de man is al te ziek voor een operatie. De artsen geven hem nog dagen of eerder uren, terwijl hij van binnen bloedt. Maar de oude man heeft nog een laatste wens: een goed glas witte wijn en een laatste sigaret. Natuurlijk is in het Deense ziekenhuis zoals in alle ziekenhuizen roken ten strengste verboden. Maar de verpleegsters willen de stervende patiënt zijn laatste wens niet onthouden.

Lees ook  Lisa (25) doodgestoken: ’Hier konden we op wachten’

Zo rollen ze Carsten in zijn ligbed het balkon op en drukken de man de sigaret van zijn lievelingsmerk in de hand evenals een goed gekoeld glas wijn. Carsten geniet van zijn laatste trekjes en bekijkt samen met zijn familie de zonsondergang over de stad. Afgelopen vrijdag is Carsten Fleming tenslotte temidden van zijn geliefde overleden.

Lees ook  De politie vindt een duif met een rugzakje. Wat ze daarin vinden, gaat hun verbeelding te boven!

Belangrijker dan een behandeling en ziekenhuisregels was het voor de stervende man zijn laatste uren door te brengen met wat hem het meeste vreugde geeft. En het personeel van de kliniek heeft dat voor hem mogelijk gemaakt. Respect voor de medewerkers met het hart op de juiste plaats die het waardige levenseinde voor deze patiënt, dat hij zich zo gewenst heeft, mogelijk hebben gemaakt.

Oma neemt verkeerde afslag op weg naar huis, dan ziet kleinzoon iets dat hij niet kan vergeten

Boevenspotter Jaime helpt politie Amsterdam met het arresteren van 2 winkeldieven: Bingo!