in

Terrorist Nieuw-Zeeland opende het vuur op kleine kinderen

De aanslagen op twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland hebben zeker 49 levens geëist. Ook raakten 48 mensen zwaargewond.

– Aan het begin van de middag (lokale tijd) drong een terrorist de Al Noor-moskee in het centrum van Christchurch binnen, terwijl gelovigen bezig waren met het gebed. Daarbij werden 41 mensen gedood.

– Later vond bij een moskee aan Linwood Avenue in Christchurch een andere schietpartij plaats. Zeven mensen kwamen hierbij om.

Lees ook  Drie zwemmers overleden voor de kust van Den Haag

– Tientallen mensen raakten gewond. Onder hen zouden zich ook jonge kinderen bevinden. In het ziekenhuis is nog een van de gewonden overleden.

– In het Christchurch Hospital werden er vrijdagavond plaatselijke tijd in twaalf operatiekamers nog hulp verleend aan de slachtoffers. Sommige hadden meerdere operaties nodig.

– De slachtoffers zijn onder meer afkomstig uit Bangladesh (drie doden, vier gewonden), Pakistan (vijf vermist, vier gewonden) Turkije (drie gewonden) en Indonesië (een vader en zoon raakten gewond).

Lees ook  Het afgehakte hoofd van een 31-jarige staat op de bovenst plank. Vandaag, 176 jaar later, kan nog steeds niemand vatten wat de man aanrichtte.

– De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern sprak in een verklaring van ‘een van de zwartste dagen van Nieuw-Zeeland’. Ze noemde de aanslagen een ‘ongekende daad van geweld’. Volgens Ardern kunnen onder de slachtoffers vluchtelingen en migranten zijn. ,,Zij zijn wij. De dader heeft geen plaats in Nieuw-Zeeland.’’

Dader aanslag gearresteerd: Hij stond te trillen op zijn benen

Burgemeester Utrecht: 3 doden, 9 gewonden bij schietpartij