in

Terminaal zieke dochter (74) geeft 96-jarige moeder overdosis medicijnen en probeert zelf ook uit het leven te stappen

Maandagavond heeft er zich een gezinsdrama afgespeeld in Lodelinsart in de provincie Henegouwen. Hulpdiensten troffen er twee vrouwen aan, waarvan de oudste, de moeder, in kritieke toestand was. Haar terminaal zieke dochter bekende meteen dat ze haar moeder een overdosis medicijnen had toegediend, omdat ze zich zorgen maakte over wat er met de vrouw zou gebeuren na haar overlijden. De moeder overleed dinsdagochtend in het ziekenhuis. Dat meldt SudInfo.

Moeder en dochter waren goed gekend in het dorp, waar de dochter jarenlang als huisarts actief was. De 74-jarige arts, intussen gepensioneerd, woonde er in bij haar 96-jarige moeder. Maandagavond belde de jongste naar de thuisverpleegster, met de boodschap dat haar moeder hevig aan het braken was. Eens aangekomen, trof de verpleegster de moeder en dochter aan, beiden in verzwakte toestand. De 96-jarige vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze dinsdagochtend is overleden.

Lees ook  Vrouw (65) zeer ernstig gewond, partner (65) verdacht van poging doodslag

“De verdachte verklaarde spontaan aan de thuisverpleegster en aan de spoedarts dat ze had geprobeerd een einde aan haar leven en dat van haar moeder te maken door medicijnen in te nemen”, verklaart het parket van Charleroi, dat een onderzoek is gestart.

Volgens het parket was de dochter terminaal ziek. Omdat de vrouw zich zorgen maakte over de toestand van haar moeder wanneer ze zou sterven, had ze besloten om een einde te maken aan haar eigen leven en aan dat van haar moeder. De vrouw werd opgepakt en aangehouden op verdenking van poging tot moord, een kwalificatie die nog geherformuleerd moet worden nu de moeder is overleden.

Lees ook  Lichaam in koffers gevonden, man (25) verdacht van moord: ‘De maden kropen uit de koffer’

 

Man betrapt op vreemdgaan, vriendin gooit as van zijn moeder in rivier

Meisje 10 opgesloten in klaslokaal en hardhandig aangepakt door leerkracht van basisschool