in

Telefoon valt uit auto, vrouw stapt uit om te zoeken en wordt doodgereden

Bij een ernstige aanrijding zaterdagavond rond 23.30 uur op de A1 bij Bathmen in Overijssel is een vrouw omgekomen, meldt de politie. Het slachtoffer zat in een auto met drie inzittenden. De oorzaak van het ongeluk lijkt een uit de auto gevallen telefoon te zijn.

Een van de inzittenden zou een telefoon uit de auto hebben laten vallen. De bestuurder zette daarom de auto stil waarna een vrouw uitstapte om de telefoon te zoeken. Zij werd vervolgens op de snelweg aangereden, waarschijnlijk door meerdere auto’s. Ze overleed ter plaatse. De identiteit van de vrouw is nog niet bekend.

Lees ook
14-jarig meisje blijkt eigen zoon: cel voor de pedofiel die dickpic stuurt naar ’Annabelle’

De auto waarin het slachtoffer zat, had een Pools kenteken. ,,Maar we hebben haar nog niet geïdentificeerd”, zegt een woordvoerder van de politie. ,,Dat is geen groot mysterie hoor, we denken dat we weten wie ze is, maar de nabestaanden zijn nog niet geïnformeerd.”

Bestuurder aangehouden
Hoe een telefoon uit een rijdende auto kan vallen, weet de politie ook nog niet. Wél dat dat waarschijnlijk de reden was dat de vrouw uitstapte. ,,Er waren al auto’s gestopt om te helpen. Dit is het beeld wat naar voren komt uit de verhalen.” De bestuurder van de auto waarin het slachtoffer zat, is aangehouden. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en betrokkenheid bij het dodelijke ongeval.

Lees ook
Jonge vrouw omsingeld en aangerand door groep joelende Eritreeërs

Voor getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren, is slachtofferhulp ingeschakeld, zegt de politie. De snelweg in de richting van Apeldoorn was enige uren afgesloten voor het onderzoek. Het autoverkeer werd omgeleid.

Pijnlijk: Monique Westenberg weigert huwelijksaanzoek van André Hazes!

Man pleegt ontucht met 1-jarige dochter: 4 jaar cel geëist