in

Te LIEF voor woorden… Tien foto’s van zwangere dieren in het wild!

Een zwangerschap is traditioneel een van de mooiste periodes uit het leven van een vrouw. Voor wijfjes uit de dierenwereld is het net zo!

De lengte van een zwangerschap varieert natuurlijk enorm van dier tot dier. Een panter doet er bijvoorbeeld 92 dagen over terwijl chimpansees 255 dagen zwanger blijven. Heb jij wel eens een zwanger dier gezien? We presenteren je graag deze prachtige collectie van tien foto’s van trotse aanstaande dierenmoeders!

  1. Luipaard

Een luipaard heeft een zwangerschap van tussen de 90 en 105 dagen.

  1. Gorilla

De gorilla is een van de mensapen die genetisch het dichtst bij mensen staan. Ze hebben ook een zwangerschap die vergelijkbaar is met dat van mensen: 8 tot 9 maanden. De kleintjes blijven onder de hoede van hun moeder tot ze drie of vier jaar oud zijn.

  1. Olifant

Olifanten hebben een erg lange zwangerschap. Het duurt bijna twee jaar. Met 22 maanden hebben olifanten de langste zwangerschap van alle landdieren. Het zijn ontzettend intelligente dieren en wanneer ze geboren worden, wegen ze meer dan 100 kilo. Ook geven olifantenmoeders langer melk aan hun nakomelingen dan eender welk ander dier, drie tot vier jaar!

  1. Geit
Lees ook  Oververhitte en vastgebonden buldog achtergelaten in bos in Hengelo.

Geiten blijven gemiddeld vijf maanden zwanger. Afhankelijk van het klimaat zijn de maanden september tot november de tijd waarin geiten zwanger worden. Ze moeten veel water drinken tijdens de zwangerschap en veel eten. Na de bevalling is goede voeding ook essentieel. De bevalling is redelijk gecompliceerd en vaak hebben geiten hulp nodig om het proces vlot te laten verlopen. En wat een schatjes zijn het toch als ze pas geboren zijn!

  1. Makaak

De makaak is een apensoort die vooral in Azië voorkomt. Ze hebben een zwangerschapsduur van 166 tot 185 dagen. Ze brengen normaal gezien slechts één baby ter wereld per keer. De moeder zorgt voor de baby tot die zes tot twaalf maanden oud is.

  1. Marmot

Marmotten zijn knaagdieren en de zwangerschap bij deze dieren duurt slechts 32 dagen. Ze leven in families in holen en nesten die ze zelf bouwen.

  1. Stokstaartje

Deze kleine roofdieren leven in het zuiden van het Afrikaanse continent. Ze blijven gemiddeld 70 dagen zwanger. Ze bevallen steeds onder de grond.

  1. Luipaard

Het snelste landdier ter wereld heeft een zwangerschapsduur van drie maanden. Gewoonlijk bevallen wijfjes van een drietal baby’s die bij hun moeder blijven gedurende een periode tussen één of twee jaar. Deze dieren zijn nog steeds met uitsterven bedreigd.

  1. Coyote
Lees ook  Argentijnse trofeejager probeert olifant neer te schieten – wordt vertrapt en overlijdt

Coyotes vormen koppels die heel hun leven samen blijven. De wijfjes zijn tot negen weken zwanger en krijgen gemiddeld twee tot negen nakomelingen per worp. Alle leden van de meute staan in voor de verzorging van de kleinsten, zelfs al gaat het om een vondelingetje.

  1. Paard

Deze dieren blijven tussen de 10 en 12 maanden zwanger en krijgen slechts één kind per keer. Het is zeer uitzonderlijk dat er tweelingen geboren worden, maar bij oudere moeders is dit meer en meer een mogelijkheid. De baby’s worden geboren met lange poten en groeien zeer weinig gedurende hun leven. Bij de geboorte hebben ze al 90% van de lichaamslengte die ze hebben als volwassen dieren.

Zo, nu weet je alles over de zwangerschappen van deze fascinerende dieren. En wat een heerlijke modellen zijn het om foto’s van te maken, vind je niet?

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!

Deze moeder van 26 bleef na de bevalling verlamd achter. Toen de verpleegster haar DIT toefluisterde, stortte haar wereld in.

Hij gaf zijn hond chocolade – Dierenarts laat zien wat er gebeurt