in

Taxichauffeur nam per ongeluk vluchtende tbs’ers mee: ‘Rijd maar met normale verkeer mee’

Het ene moment neemt de taxichauffeur een normale oproep voor een taxirit aan. Het andere moment is hij buiten zijn bedoeling onderdeel van een ontsnappingspoging van twee vluchtende tbs’ers. “Dit was zeker geen wilde achtervolging.”

De twee tbs’ers die zondagmiddag een medewerker van een tbs-kliniek in Poortugaal bij Rotterdam bedreigden en naar buiten wisten te komen, bestelden buiten een taxi om weg te komen.

“We kregen een gewone bestelling. Daar is een medewerker naartoe gereden, niet wetende waar hij mee te maken zou krijgen”, zegt bestuursmedewerker Willem van het betreffende taxibedrijf tegen Hart van Nederland.

Lees ook  Vrouw krijgt om zeer onduidelijke ferme klappen in het openbaar van man die ze nooit gezien heeft

Onopvallend wegkomen
Toen de twee waren ingestapt in het zwarte taxibusje, probeerden ze zo onopvallend mogelijk weg te komen.

“Ze zeiden: ‘Rijd maar met het normale verkeer mee, dan valt het niet op’. Dus dat deed onze medewerker. Maar hij was blij dat ze op een gegeven moment uitstapten en wegrenden.”

Doordat het busje met het normale verkeer meereed, vielen ze inderdaad niet op. Maar agenten zagen ze op de A15 op een gegeven moment rijden.

Lees ook  Dit meisje (18) leek de ideale schoondochter, tot haar dokter iets VRESELIJKS ontdekte.

In Ochten werd het busje uiteindelijk stilgezet door de politie. De twee tbs’ers zetten het op een lopen.

Agenten losten schoten, waarbij één van de tbs’ers, een 37-jarige man, dodelijk werd getroffen. De andere tbs’er werd aangehouden.

Taxichauffeur aangehouden
Ook de taxichauffeur werd aangehouden. Maar hij werd al snel weer vrijgelaten door de politie. “De collega maakt het naar omstandigheden goed”, zegt Willem van het taxibedrijf.

“Hij is vooral blij dat hij weer thuis is bij vrouw en kinderen. Hij is heel erg geschrokken en blijft voorlopig thuis.”

Bruid wil dochtertje verloofde niet op de bruiloft, “dat is zijn vergissing, niet de mijne”

Zwangere vrouwen steeds vaker geïntimideerd bij abortusklinieken