in

Tandartsen halen 526 tanden uit mond van jongen (7)

Normaal gesproken heeft een jong kind 20 tanden en een volwassen persoon 32 tanden. Voor een 7-jarige jongen uit India was dat een heel ander verhaal. Tandartsen hebben maar liefst 526 (!) tanden uit zijn mond gehaald.

Toen de jongen drie jaar oud was, kreeg hij last van een zwelling in zijn mond. Vier jaar later bleek pas waar dat door kwam: hij bleek een zak vol ‘abnormale’ tanden in zijn rechterbenedenkaak te hebben zitten.

Lees ook
Jonge moeder vertelt: ‘mannen met minder dan 23 centimeter tussen de benen komen er bij mij niet in’

De jongen werd naar het ziekenhuis van Chennai gebracht waar röntgenfoto’s zijn gemaakt. Op 11 juli werd hij geopereerd.

Het nieuws is volgens Het Nieuwsblad nu pas naar buiten gebracht omdat specialisten de tijd nodig hadden om de tanden te onderzoeken.

“In totaal 526 tanden, variërend van 0,1 millimeter tot 15 millimeter groot, werden door ons team verwijderd.

Alle stukjes waren tanden, omdat ze een kroon, wortel en glazuur hadden”, zegt Pratibha Ramani van het Saveetha Dental College en ziekenhuis.

Lees ook
Zoon (12) uit Nunspeet na woede-uitbarsting: ‘Papa zit aan mij’

Het is de eerste keer dat er zoveel tanden uit iemands mond worden gehaald. In 2014 gebeurde iets soortgelijks bij een tiener, maar toen ging het om 232 tanden. Nu is dat aantal meer dan verdubbeld.

Grace uit Peaky Blinders plaatst foto’s zonder kleren op Instagram

Man weigert bij de bevalling van zijn vrouw te zijn: ‘De eerste was gruwelijk en walgelijk’