in

Tamara (33) werd vermoord door ex-vriendje en een kompaan om geld

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat er twee verdachten zijn opgepakt voor de moord op de 33-jarige Tamara Engels uit Sint-Niklaas. Eén van hen had vroeger nog een relatie gehad met het slachtoffer. Geld bleek het motief.

Het was een ongeruste collega die woensdag 17 mei de politie alarmeerde omdat Tamara niet was komen opdagen op haar werk. Nog dezelfde avond drongen agenten haar woning in de Schoolstraat in Sint-Niklaas binnen. Daar werd de vrouw levenloos teruggevonden. Ze bleek al een dag eerder overleden te zijn.

Verdachte elementen
Aanvankelijk werd een wanhoopsdaad niet uitgesloten maar er waren wel verdachte elementen. De vrouw was volgens haar vriendenkring erg levenslustig. Haar hond, die normaal altijd vrij rondliep in huis, bleek opgesloten in een bench. De vrouw zou de avond voor haar dood ook nog een afspraakje hebben gehad. Het parket Oost-Vlaanderen besliste daarom een wetsgeneesheer aan te stellen en het afstappingsteam (CSI) van de Federale Gerechtelijke Politie ter plaatse te sturen.

Lees ook
Aan koolmonoxide overleden man gevonden door dochter

Reconstructie
De speurders begonnen op vraag van de onderzoeksrechter ook wat dieper te graven in de dagen en uren die aan haar dood vooraf waren gegaan. Dat leidde tot resultaat want op 25 mei werden twee verdachten van 33 en 36 jaar opgepakt voor moord. Er werd intussen ook een reconstructie van de feiten gehouden. De 33-jarige man had in het verleden een relatie gehad met het slachtoffer.

Geld als motief
Hoe Tamara Engels precies om het leven is gebracht, blijft voorlopig nog onduidelijk. Het motief voor de daders zou geld geweest zijn. Ze namen niet alleen haar portemonnee maar ook een ring en haar laptop mee. Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigde intussen dat de twee verdachten zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van roofmoord. Beide werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst. In het belang van het onderzoek wil men verder geen informatie vrijgeven over de precieze omstandigheden van de feiten.

Lees ook
Man belt 40 keer 112: Jullie hebben mijn buttplug nog

Vrienden van het slachtoffer reageren zwaar aangeslagen. Tamara was graag gezien. Ze werkte voor een bank en deeltijds ook in een zonnebankcenter in Sint-Niklaas. Haar vader die met haar plusmama in Thailand verbleef, is intussen overgekomen naar ons land om de begrafenis te regelen. De afscheidsplechtigheid is donderdag 1 juni.

Robin gebruikt thuis géén toiletpapier maar hele planten: De bladeren zijn superzacht

Hulpverlener pleegt ernstig misbruik van gehandicapte jongen: ‘Afschuwelijk en weerzinwekkend’