in

Taakstraf voor Zwollenaar (21) die man zwaar mishandelde om ‘pedofilie’

Een 21-jarige man uit Zwolle heeft een taakstraf van 30 uur gekregen voor het zwaar mishandelen van een 49-jarige man. De mishandelde man benaderde drie jonge meisjes in winkelcentrum Stadshagen. De 21-jarige Zwollenaar vertrouwde dat niet en ging achter het slachtoffer aan.

De verdachte liep op 6 januari vorig jaar in het Zwolse winkelcentrum achter de 49-jarige man aan. “Ik hoorde dat de man tegen de meisjes zei: ‘Kom maar mee met mij, dan laat ik je zien waar ik woon’. Ik heb toen gevraagd aan de man of hij een pedo was”, aldus de verdachte.

Lees ook
Oppas ( 24) in politie-uniform beschuldigd van kindermisbruik in heel Nederland

De 49-jarige man werd daarop woest en gaf de Zwollenaar een klap. Daarna ontstond er een vechtpartij, waarbij de 49-jarige man meermaals tegen zijn hoofd werd geslagen. Na de laatste klap van viel de man op de grond en is hij even buiten bewustzijn geweest.

Zware mishandeling
Uit onderzoek door een forensisch arts bleek dat de 49-jarige man onder andere een hersenkneuzing, hersenbloedingen en botbreuken van de oogkas, het jukbeen en het slaapbeen heeft opgelopen. Op 12 januari 2022 werd hij ontslagen uit het ziekenhuis, waarna hij nog drie weken heeft moeten revalideren in de Vogellandenkliniek.

Lees ook
Dronken jongeren kopen pony en nemen dier mee in nachtbus voor seks

De officier van justitie eiste een taakstraf van 180 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. De 21-jarige Zwollenaar kreeg van de rechtbank uiteindelijk 60 uur taakstraf opgelegd, waarvan 30 uur voorwaardelijk.

Moeder ontkent bewust in de IJssel te zijn gesprongen waarbij dochtertje (1) overleed

Meisje 8 in elkaar geslagen door man in Borgerhout