in

Susanne schrijft brief aan vrouw die werd beschoten door waterkanon. ‘Jij overtrad de wet’

We hebben allemaal het beeld van de rellen nog op ons netvlies. Tijdens de rellen in Eindhoven werd een vrouw vol geknald door een waterkanon.

Deze video ging het hele internet over en duizenden mensen reageerde en waren het niet eens met elkaar.

Vrouw schrijft brief
Blijkbaar waren er mensen die echt heel graag wilden reageren en ene Susanne, uit Eindhoven, besloot zelfs een brief te schrijven.

Hieronder lees je de gehele brief:
Ik ken jou niet, jij kent mij niet.
En toch vraag ik me af…

Wat deed je in Eindhoven? Demonstreren? Was het je eerste keer? Wou je eigenlijk niet rellen, maar heb je je laten meeslepen?

Heb je zelf nooit geweld gebruikt en vind je dat je nu te hard bent aangepakt?

Lees ook  5 rare dingen die gebeuren als je dood bent

Ik stel deze vragen niet omdat ik me zo betrokken voel.

Ik stel deze vragen, om duidelijk te maken dat het antwoord me niets uitmaakt. Jij was erbij en je overtrad de wet.

Dat is wat we allemaal hebben gezien. Heb je niets vernield, niets gegooid en niemand geslagen? Daar gaat het niet om. Je was erbij.

Ik zag hoe jij samen met vele anderen mijn stad onveilig hebt gemaakt. De stad waar ik woon en het plein waar ik dagelijks wandel voor mijn gezondheid.

Vandaag moest ik mezelf opsluiten, niet pas na de avondklok, maar de hele dag. Mijn buurt werd veiligheidsrisicogebied. Door mensen zoals jij.

Er bestaat zoiets als grondrechten, maar als je gaat demonstreren ondanks een verbod, krijg je óók te maken met het strafrecht.

Lees ook  Anton, 8, pleegt zelfmoord na jarenlange mishandeling door ouders

En ondanks die paar stralen bloed op je hoofd, heb je waarschijnlijk nog geen idee wat strafrecht eigenlijk inhoudt. Dat hoop ik in ieder geval wel voor je. Je weet inmiddels wél wat goede zorg inhoudt.

Je werd namelijk verzorgd door een verpleegkundige die jou als mens kon blijven zien. Want dat is wat onze verpleegkundigen blijven doen, ongeacht ons gedrag.

Maar ik zou het niet kunnen. Van mij zou je hooguit één pleister krijgen en een schop onder je hol. Daarom werk ik dus ook niet in de zorg.

Meid, ik hoop dat je je realiseert dat jij hier niet het slachtoffer bent. En ik hoop je ook nooit tegen te komen in Eindhoven.”

Wat vinden jullie van deze brief?

Zo bescherm je je hond, kat of konijn tegen de vrieskou

Bestuurder lijkwagen krijgt prent terwijl hij overleden man ophaalt: ‘Schandalig!’