in

Studente Emmely (24) verongelukt

Langs de E17 in het Belgische Kortrijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag de 24-jarige Emmely Duquesnoy uit Deerlijk om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

Rond 4 uur reed de jongedame uit Deerlijk ter hoogte van Kortrijk-Zuid met haar Peugeot 207 om een onverklaarbare reden achteraan in op een rijdende vrachtwagen.

“Ik reed richting Frankrijk”, vertelt de truckchauffeur uit Tourcoing. “Ik kwam van Zaventem met pakjes en was bijna op mijn bestemming in Frankrijk.

Plots hoorde ik lawaai. Ik dacht aan een klapband, verminderde langzaam snelheid en zette me op de pechstrook.

Lees ook  Ouders letten even niet op: Baby in kinderwagen rolt van dijk in Volendam af en belandt in het water

Pas nadat ik was uitgestapt, zag ik dat er een auto achteraan onder mijn trekker zat. Ik schrok hevig en belde meteen de hulpdiensten.

Hoe dit is kunnen gebeuren, weet ik niet. Ik heb de auto nooit zien naderen of zo. Ik wist zelfs niet dat er een auto onder mijn vrachtwagen zat tot ik was uitgestapt.”

Politie, brandweer, een MUG-team en ambulance snelden ter plaatse maar konden jammer genoeg geen hulp meer bieden aan de jongedame achter het stuur.

Ze overleed ter plaatse. Haar auto zat gedeeltelijk onder de vrachtwagen en moest er door een takelwagen van onder getrokken worden.

Lees ook  Kindje kritiek na frontale botsing met vrachtwagen in Lede

Door het ongeval bleef de rechterrijstrook van de snelweg richting Frankrijk over een strook van enkele honderden meters tot na 7 uur voor het verkeer afgesloten.

Een verkeersdeskundige onderzocht in opdracht van het West-Vlaamse parket de omstandigheden van het ongeval.

Wellicht gebeurde het ongeval enkele honderden meters voor de plaats waar de vrachtwagen uiteindelijk op de pechstrook tot stilstand kwam. Die strook lag her en der ook bezaaid met brokstukken.

Man die lichaam Conings ontdekte nu verdacht van stelen wapen

Twee broertjes overleden na eten van giftige paddenstoelen