in

Student (19) eet restjes noodles uit de koelkast en moet beide benen laten amputeren

Een student bekend als JC moest beide benen laten amputeren nadat het eten van de restjes van zijn huisgenoot uit de koelkast leidde tot bloedvergiftiging.

De jongeman begon zich meteen ziek te voelen na het eten van een kip- en noedelgerecht dat de vorige avond bij een restaurant was gekocht.

Zijn symptomen begonnen met hevige buikpijn en misselijkheid. Zijn huid werd paars en bracht een vriend hem naar het ziekenhuis.

Hij had hoge koorts, een hartslag van 166 per minuut, en moest worden verdoofd, volgens een rapport in het New England Journal of Medicine.

Lees ook
Heftig: Jade (19) ging bijna dood door het drinken van energiedrank

Nadat de sepsis zich naar zijn ledematen had verspreid, werd hij gedwongen om een deel van alle 10 vingers te laten amputeren, evenals beide benen onder de knieën.

In de YouTube-video waarin de zaak door ‘Dr Bernard’ werd uitgelegd, legde hij uit dat de ernstige symptomen waaraan de patiënt leed waarschijnlijk een agressieve bacteriële infectie leken te zijn geweest.

Hij leed aan nierfalen en bloedstolsels binnen 24 uur na het eten van het voedsel.

Bloedonderzoek van het eerste ziekenhuis dat hij bezocht, wees uit dat zijn bloed de bacterie Neisseria meningitidis bevatte.

Lees ook
Anna (21) streeft ernaar om met 100.000 mannen het bed te delen

Van de levensbedreigende bacterie is bekend dat ze zich via speeksel verspreiden.

JC’s huisgenoot had overgegeven na het eten van een deel van de maaltijd de vorige avond, maar JC was daar niet van op de hoogte.

Artsen ontdekten dat hoewel JC zijn eerste meningokokkenvaccin vóór de middelbare school had gekregen, hij vier jaar later op 16-jarige leeftijd nooit de boosterprik had gehad, wat wordt aanbevolen.

JC kwam zo’n 26 dagen later bij bewustzijn en zijn toestand verbeterde, hoewel zijn leven voor altijd veranderde.

Politie vindt lichaam jongetje (4) in vrieskist nadat zusje briefje meeneemt naar school

Vrouw opgepakt nadat ze gezichtje van kleuter met bleekwater zou gewassen hebben