in

Strooi peper in je wasmachine en je gelooft je ogen niet! Een truc uit het kruidenrek!

Je kent deze ergernis wel: witte lakens en kleding worden na verloop van tijd gelig of grauw terwijl bonte kleuren vervagen. Er bestaan ontelbare tips om witte stoffen weer te laten stralen, echter, met kleurwas is de zaak een beetje ingewikkelder. We hebben een oplossing voor je en wel recht uit het kruidenrek!

  1. Peper

Voeg een theelepel gemalen zwarte peper toe aan je gewoonlijke wasproduct. Strooi de peper direct in de wastrommel en niet in het zeepvakje. Zet je machine op de laagste temperatuur. De peper fungeert als een schuurmiddel dat de zeepresten uit het wasgoed wrijft. Deze residuen zorgen er namelijk voor dat de kleur vervaagt met de tijd.

  1. Zout
Lees ook  Het is officieel: kinderen zijn een miljoen keer irritanter als hun moeders in de buurt zijn

Voeg 90 gram zout toe aan je was en je bekomt hetzelfde effect. Zout vermijdt dat resten van wasverzachters zich aan de vezels hechten en zo blijven de kleuren van je was stralend.

  1. Azijn

Ook azijn kan helpen om schadelijke zeepresten uit je kleding te halen. Ook is azijn een natuurlijke wasverzachter. Voeg een kop witte azijn toe aan je was. Maak je geen zorgen, de sterke geur van azijn verdwijnt tijdens het wassen.

  1. Citroensap
Lees ook  Dit is de ‘monsterverpleger’ die zwaar gehandicapte bedlegerige vrouw zwanger maakte

Je kan ook wat citroensap toevoegen aan je was. Daarmee kan je zelfs verbleekte kleren weer nieuw leven geven!

  1. Koffie

Koffie en zwarte thee kunnen ook als kleurmiddel werken. Giet twee koppen koffie of zwarte thee in je wastrommel, niet in het zeepvakje. Gebruik deze techniek alleen bij zwarte kleren.

Deze vijf middelen vind je in elk huishouden. Probeer deze methoden uit en laat ons weten wat je van de resultaten vindt.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Als de dokter dit uit de darmen van haar kat haalt, staat ze met grote ogen te kijken. Het was allemaal haar eigen schuld!

De jongen vecht tot hij niet meer kan. Dan zegt hij iets hartverscheurends tegen zijn vader.