in

Straling van spoorwegovergang liet de Stint mogelijk op hol slaan in Oss!

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat onderzoeken of elektromagnetische straling van de spoorweginstallatie de elektrische Stint heeft beïnvloed bij het dodelijke ongeluk in Oss. Na het ongeluk hebben meerdere gebruikers van Stints melding gemaakt van storingen bij spoorwegovergangen. Het is heel goed mogelijk dat de Stint op hol is geslagen door de straling en daardoor niet reageerde.

Een Stint is een elektrisch wagentje waarbij de bestuurder staat en voor hem of haar maximaal tien kinderen in een bak zitten. Frank Wassenaar van het ILT: “De meldingen zijn voor ons reden om het effect te onderzoeken tussen de elektromagnetische straling van de spoorweginstallatie op de Stint. Wij willen alles uitsluiten.”

Lees ook  Jonge vrouw onder dwang meegenomen door mannen in Rotterdam

Op hol geslagen
Eerder werd al bekend dat er onderzoek gedaan wordt of de Stint mogelijk op hol is geslagen. Er rijden in Nederland ongeveer drieduizend Stints rond. Ze worden veel gebruikt door kinderopvangcentra.

Bij het ongeluk in Oss reed de Stint tegen gesloten spoorbomen en kwam op het spoor terecht. Vier kinderen kwamen om het leven. Een vijfde kind en een medewerkster raakten zwaargewond. Het tragische ongeluk houdt Oss al dagen in de greep.

Lees ook  Rossana Kluivert openhartig over haar ziekte: “Natuurlijk ben ik bang”

Kind maakt het goed ondanks vrouw die hulpdiensten tegenhield

Zo zag Wendy van Dijk er nog uit toen ze ‘Over de roooie’ presenteerde