in

Stop onmiddellijk met neuspeuteren, want DIT is hoe gevaarlijk het kan zijn! Dit wisten we niet!

Neuspeuteren is gevaarlijk!

Geef maar toe, we doen het allemaal: neuspeuteren! Vooral nu de griepepidemie weer heeft toegeslagen in Nederland zijn we met z’n allen massaal aan het snotteren. En ja, dan blijft er wel eens iets achter in je neus. Heel vervelend!

We zijn dan vaak geneigd om korstjes die in onze neus zitten eruit te peuteren. De korstjes voelen ongemakkelijk aan en belemmeren de ademhaling. We weten dan ook niet beter dan eventjes met onze vinger in onze neus gaan en de korstjes eruit te peuteren.. Maar stop daar onmiddellijke mee! Wanneer je namelijk met je vingers in je neus krabt, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Lees ook  Dit fragiele meisje omarmt deze ezel. Dan heeft er een klein wonder plaats!

Bij maar liefst één op de drie Nederlanders zit de Staphylococcus aureusbacterie in de neusholte. Deze bacterie is onder andere verantwoordelijk voor de MRSA-ziekenhuisinfecties. Bij een verminderde weerstand kan het zijn dat de bacterie infecties aan de huid veroorzaakt. Dit niet alleen; door neuspeuteren breng je schade toe aan de neus en aan de haarvaten in de neus. Deze beschadiging kan bloedneuzen tot gevolg hebben. Ook bevatten je nagels, hoe schoon ze ook lijken te zijn, heel veel bacteriën. Door met je nagels je neus open te krabben komen er dan ook vele andere bacteriën in je bloedstroom. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid.

Lees ook  Samantha de Jong is dag na bekendmaking miskraam alweer aan het feesten

Niet meer peuteren dus, wel zo charmant en gezond!

Onvoorstelbaar wat Lucas overkwam… Hij werd uit het niets door een vreemde voor de metro gegooid!

Hij raakte zwaargewond na het drinken van ontstoppingsmiddel… Wat een nachtmerrie!