in

Stoot jij je tenen vaak? Probeer deze kleine helmen eens uit!

Iedereen die weleens midden in de nacht water probeert te halen, kent de pijn van het stoten van je kleine teen tegen de hoek van het bed.

Een gekneusde teen kan erg pijnlijk zijn en belemmerend werken. Je kunt een gekneusde teen oplopen door deze te stoten of te beknellen. Een gekneusde teen wordt vaak verward met een gebroken teen, omdat de symptomen niet veel van elkaar verschillen. Een gekneusde kleine teen of een gekneusde grote teen kunnen in de meeste gevallen binnen 6 weken genezen zijn.

Een veelvoorkomend symptoom van een gekneusde teen is een pijnlijk gevoel in de teen. Vooral van een gekneusde kleine teen of een gekneusde grote teen kun je veel last hebben. Ook komt het vaak voor dat de teen na kneuzing gezwollen en stijf is. Het bewegen van de teen kan dan moeizaam zijn. Je hoeft niet te schrikken als de teen een andere kleur dan normaal aanneemt; ook dit is een symptoom dat hoort bij het hebben van een gekneusde teen.

Pijn
Zwelling
Blauwe verkleuring van de huid
Stijf door zwelling en pijn

Hoe behandel je een gekneusde teen?
Als je een pijnlijk gevoel in je teen ervaart, kun je deze het beste direct koelen.

Koel je teen 10 tot 15 minuten onder de koude kraan, met ijs of een coldpack. Met koelen kan je de zwelling en de pijn in de teen verminderen.
Leg een drukverband aan.
Leg de gekneusde teen hoog, bijvoorbeeld op een stoel, en geef het rust. Is er na 24 uur nog geen verbetering? Dan is het verstandig om röntgenfoto’s te laten maken om een gebroken teen uit te sluiten.

Tegenwoordig hebben ze ook kleine helmen voor je tenen om ze te beschermen tegen de hoek van het bed. Wie kan dit goed gebruiken?

Hitsige blondine wil 10 keer een vrij partij per dag, maar haar vriend kan het echt niet meer trekken

Yolanthe: ’Ik geloof nog in de liefde’