in

Steve B. bekent: Julie van fiets gesleurd en vermoord

Steve B. heeft bekend dat hij de 23-jarige Julie Van Espen heeft vermoord. Hij heeft gisteren en vandaag verklaard tegenover de politie dat hij de vrouw zaterdagavond tegenkwam en haar toen van haar fiets heeft gesleurd. Het was de bedoeling om haar te ver krachten, waar Julie zich hevig tegen zou hebben verzet.

De studente was zaterdag rond half zeven ‘s avonds per fiets onderweg naar vriendinnen in Antwerpen, maar daar kwam ze nooit aan: onderweg kwam ze Steve B. tegen. In zijn verklaring zegt B. dat hij de vrouw heeft gedood, waarna hij het lichaam verstopte.

Lees ook  Begraafplaats betrapt dieven op heterdaad – en leert hen een les voor het leven

In het kanaal gedumpt
Uren later dumpte hij het lichaam van Julie vervolgens in het Albertkanaal, laat het Belgische VTM Nieuws weten.

B. was al twee keer eerder veroordeeld voor ver krachting, in 2004 en 2017. Voor de laatste veroordeling kreeg hij vier jaar celstraf, maar hij heeft nooit in de gevangenis gezeten. De verdachte ging namelijk in hoger beroep en in afwachting daarvan was hij op vrije voeten gesteld. Door personeelstekort zou de zaak pas in juni van dit jaar voorkomen.

Lees ook  Als de dokter zijn rug opent, gebeurt het volgende. Dit is NIET NORMAAL!

B. liep 2,5 jaar op vrije voeten
Volgens de rechtbank in Antwerpen kon de man niet worden vastgezet omdat er geen indicatie was dat hij zich aan de uitvoering van zijn straf zou proberen te onttrekken. “Met andere criteria, zoals hoe gevaarlijk de verdachte is, wordt geen rekening gehouden in de wet”, zegt een verslaggever van VTM Nieuws.

Waarom Sturen Mannen Dickpics?

Warm weekend voor de boeg met zon en 24 graden