in

Stephanie dacht dat haar zoontje gewoon een bril nodig had. Nu heeft hij nog maar enkele maanden te leven

Omdat de vijfjarige Daniel steeds slechter zag, nam zijn mama Stephanie Downing hem mee naar de opticien. Die verwees hem door naar het ziekenhuis, waar Stephanie hartverscheurend nieuws te horen kreeg.

Twee weken geleden, op 29 juni, onderging de jongen een hersenscan en ontdekten de dokters de hersentumor in zijn hoofd. De artsen stelden pontine glioma vast, een kanker in de hersenen met een overlevingskans van minder dan 1 procent. Ze gaven hem nog negen maanden en er werd meteen een chemokuur opgestart in een ziekenhuis in het Britse Bristol, meer dan 300 kilometer van Plympton, waar Daniel met zijn mama en oudere broer Jeck (8) woont.

Lees ook  Sanne is 23 en verdient zesduizend euro netto

Biffy Lynch, een vriendin van de familie, zette een fundraisingactie op poten opdat zijn familie bij hem in de buurt kunnen verblijven tijdens zijn behandeling. “Steph was bezorgd over zijn zicht en dacht dat hij een bril nodig had”, vertelt hij. “Ze nam hem mee naar de optieker en zij verwezen de jongen door naar het ziekenhuis. Daar onderging hij een MRI-scan en kregen we het slechte nieuws te horen.”

“Ze staan nu op de wachtlijst voor een kamer vlakbij het ziekenhuis, maar op dit moment kunnen ze nog nergens heen. Met al die stress die ze moeten doorstaan, zouden ze zich geen zorgen mogen maken over geld.”

Lees ook  Maag van meisje blijft groeien - artsen vrezen dat ze niet zal overleven, dan neemt vader cruciale beslissing

“Ze moeten zes weken in Bristol zijn, bij Daniel, bij de start van zijn chemokuur en bij het vervolg ervan. Ze proberen zijn leven nog wat te verbeteren in de weinige tijd die hem nog rest.”

“Er is geen medicijn en er zijn geen woorden die de pijn en angst van dit fantastische gezin kunnen wegnemen. Als we samen genoeg geld kunnen inzamelen, is dat wel één ding minder waar ze zich zorgen over moeten maken.”

Omdat ze kanker kreeg, kon ze af en toe niet gaan werken. Daarom maakte haar bazin haar het leven zuur

Vind jij carpaccio ook zo lekker? Bekijk dan snel deze 6 heerlijke carpaccio recepten!