in

Stad weigert om ouderen een trap te geven – dan bouwt een man er zelf een, alleen om die vervolgens gesloopt te zien worden

Verdrietig genoeg is de maatschappij van tegenwoordig niet altijd ingesteld op ouderen.

Als het niet de bejaardentehuizen zijn die qua verzorging tekort schieten, leven de ouderen vaak in armoede of negeert de politiek de ouderen volledig.

Of in ieder geval, dat is wat er recent gebeurde in Toronto in Canada.

Toen duidelijk werd dat er in een buurt van Toronto, waar veel ouderen wonen, een gemeenschapstuin zijn komen, werd dat idee met gejuich ontvangen.

Maar die vreugde sloeg snel om in boosheid.

Het bleek al snel dat de stad vergeten was trappen te bouwen. Dit maakte het moeilijk en gevaarlijk voor de ouderen om de tuin in te komen. Onder de gerapporteerde incidenten, zit ook een man die viel en zijn hand brak.

De lokale ouderen vroegen de stad om een simpele trap… En je kunt je voorstellen dat ze erg verbaasd waren toen de stad weigerde.

Lees ook  10-jarige ontwikkelt briljant apparaat om achtergelaten kinderen in hete auto´s te redden

Een politicus legde uit dat het tussen den 65 en 150 duizend dollar zou kosten om een nieuwe trap te bouwen, blijkbaar te veel voor de stad om te dragen.

Dus één buurtbewoner, Adi Astl, nam het heft in eigen handen en bouwde in 14 uur een trap, voor 550 dollar.

Einde verhaal?

Zeker niet!

De stad, hoewel dankbaar voor Adi´s goede werk, realiseerde dat de trap niet voldeed aan de eisen – en besloot de trap te slopen.

“Uiteindelijk heeft de stad een verantwoordelijkheid. We moeten zeker zijn dat onze publieke ruimten aan bepaalde veiligheidseisen voldoen,” vertelde Justin Di Ciano aan Global News.

Uiteraard maakte dit de ouderen in de buurt alleen maar kwader.

Maar puntje bij paaltje kwam de stad wel over de brug. Ze gaven niet het torenhoge eerder genoemde bedrag uit, en bouwden in plaats daarvan een trap voor een betaalbare 10 duizend dollar.

Lees ook  Joods restaurant opnieuw vernield, 'grimmige reminder antisemitisme'

De stad begon de bouw onmiddellijk zodat de ouderen eindelijk hun trap zouden hebben.

De burgemeester John Tory belde zelfs met Adi Astl, wiens trap gesloopt werd.

“Ik wil meneer Astl bedanken voor het innemen van een standpunt. Zijn zelfgemaakte trap gaven een boodschap waarvan ik weet dat die luid en duidelijk gehoord is,” zei burgemeester John Tory, volgens Global News.

Bekijk een TV nieuws uitzending over de gebeurtenis hier:

Onze ouderen zouden niet hoeven vechten om dingen in eerste instantie goed voor elkaar te hebben. Ze verdienen het om altijd met RESPECT behandeld te worden.

Deel dit artikel als voorbeeld van hoe oudere mensen NIET behandeld zouden moeten worden!

Verborgen camera legt vast wat de postbode voor de honden van de familie doet, nu verspreidt de video zich als wildvuur

Zwaar verwaarloosde moeder met twee kinderen jarenlang door vriend gevangen gehouden