in

Sommige mensen hebben echt geen geweten. Dit moet echt stoppen!

Je krijgt zelden zoveel afkeer van het menselijk ras wanneer je enkele stropers ziet die hulpeloze schildpadden stelen voor hun eieren. Serieus, wees gewaarschuwd, als je vertrouwen in de mensheid al niet zwaar gekrenkt is, zal het dat na het bekijken van deze video zeker zijn.

De beelden tonen stropers die rond waden in de beschermde wateren van La Flor Beach Natural Reserve in San Juan del Sur in het zuidwesten van Nicaragua.

Naar schatting 150.000 dwergschildpaden of warana’s zijn een van de vijf schildpaddensoorten die elk jaar in het gebied arriveren om eieren te leggen. Dat zou normaal een reden moeten zijn om de natuur te vieren, maar er zijn altijd vreselijke mensen die daar anders over denken, en in dit geval zijn dat stropers.

Lees ook  Deze oude zieke vrouw barst in tranen uit als haar verpleger DIT doet…

De stropers wachten totdat de schildpadden hun eieren gelegd hebben en verwoesten dan de nesten. Maar ditmaal waadde iemand in het water en nam gewoon de schildpadden zelf mee.

Directeur van de milieuwelzijnsorganisatie Paso Pacifico, Liza Gonzalez, zei dat in het verleden 20 tot 40 procent van de nesten verwoest werden. Maar vooral ditmaal was het erg slecht. Vermoed wordt dat er zo’n 700 mensen het strand betraden en dat er minstens zes schildpadden gedood werden.

Lees ook  Eindhovenaar die stinkdier sloeg en verdronk krijgt taakstraf.

Maar gelukkig is er toch ook een beetje goed nieuws. Paso Pacifico gaf het voorval aan bij de politie en er werd gewapend personeel gestuurd om het strand te beschermen. Nadat de video op de sociale media gepost werd, werden er vier vermoedelijke stropers aangehouden.

BEKIJK DE SCHOKKENDE BEELDEN HIERONDER EN DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ VINDT DAT DEZE PRAKTIJKEN ONMIDDELLIJK MOETEN STOPPEN!

Jongen (7) overlijdt na ’aanval koe’ bij camping in Zeeland

Zo had het zoontje van Roxeanne geheten als ‘Fender’ het niet was geworden