in

Sohie werd 22 jaar lang het ´tumormeisje´ genoemd, tot een oude vriend langskwam en alles veranderde

Sophie Walker heeft zich altijd geschaamd en weinig zelfvertrouwen gehad.

Na jaren te zijn gepest door pestkoppen, is er niet veel over van het zelfbeeld van de 22-jarige. Maar Sophie, die dankzij een zeldzame erfelijke ziekte een asymmetrisch gezicht heeft, blijft vechten.

¨Ik forceerde mijzelf uit te gaan en te praten, maar ik verstopte mijn gezicht achter een zonnebril, beschaamd dat iemand mijn gezicht zou zien,¨ vertelde ze de Daily Mail.

Sophie Walker, uit Norfolk in Engeland, was geboren met een zeldzame genetische conditie die neurofibromatosis wordt genoemd. De ziekte is erfelijk en haar moeder heeft het ook.

Volgens de National Organization for Rare Diseases in de Verenigde Staten wordt de ziekte gekarakteriseerd door ¨de ontwikkeling van meerdere tumors op de huid en zenuwen.¨

Neurofibromatosis kan niet genezen worden, en Sophie heeft verschillende operaties ondergaan op haar gezicht voor de afgelopen paar jaar om te proberen de grootte en verspreiding van de tumoren tegen te gaan.

Lees ook  Heftig: Meisje (9) overlijdt tijdens logeerpartijtje vanwege daling bloedsuikerspiegel

Toen Sophie jonger was noemden pestkoppen haar ´tumormeisje´ en pestten haar. Ze probeerde al de harteloze commentaren geen invloed te laten hebben op haar leven en ze was vastbesloten om zich niet te laten breken.

De wreedheden kwamen op een toppunt in de afgelopen jaren toen jongens in clubs haar vroegen om selfies met haar te nemen, puur om haar uit te lachen. Ze zetten de foto´s online zodat hun vrienden ook om haar konden lachen.

Sophie begon te denken over hoe ze hoogstwaarschijnlijk haar volwassen leven alleen zou doorbrengen.

¨Tegen de tijd dat ik begon met studeren had ik totaal geen zelfvertrouwen meer. Mijn tumor was zo zwaar dat mijn oog dicht werd getrokken, en ik had last van pijnlijke zweren,” vertelde ze de Daily Mail.

Lees ook  Op de foto lacht de 2-voudige moeder gelukkig in de camera. Maar onder de tafel zien we het bewijs van een tragedie.

Maar Sophie´s toekomst stond op het punt te veranderen.

Ze kwam ik contact met een oude vriend genaamd Christian Dibden. De twee schoolvrienden wilden weer even bijpraten, maar hun vriendschap werd snel meer.

De 22-jarige Christian was niet zoals de anderen. Hij schaamde zich niet om met Sophie gezien te worden. Ze begonnen in september met daten. Sophie voelde haar zelfvertrouwen terugkomen en ze zag een mooie, gelukkige toekomst voor zich.

¨Maar ik heb eindelijk iemand gevonden waardoor ik me mooi voel en die van me houdt om wie ik ben,¨ zegt Sophie.

Wat een sterke jonge vrouw! Deel het verhaal van Sophie als je ook denkt dat ze een uitstekend rolmodel is!

Man wijst op de gevaren van openbare douches en zwembaden.

Gemeente weigert Eric een garage te laten bouwen, maar dan is hij ze te slim af met de perfecte oplossing