in

Snelle reactie vader als dochter klasgenoot pest wordt door duizenden ouders toegejuicht

Kinderen opvoeden is niet altijd makkelijk, zeker niet als je een alleenstaande vader van drie meiden bent.

In dit verhaal lees je over een vader die een moeilijke uitdaging heeft bij het opvoeden van zijn dochter.

Wat zou jij doen als je erachter kwam dat je kind een klasgenootje pestte?

Als ouder is het moeilijk toe te geven dat je eigen vlees en bloed tot zoiets wreeds in staat is.

De vader vertelde Reddit wat hij had gedaan om zijn dochter een lesje te leren, en ondanks dat hij dit een paar jaar geleden schreef, vinden we het nog steeds de moeite waard om te lezen en te delen.

Wat zou jij doen als je dochter dit deed? Deed de vader het juiste? Lees zijn brief en deel je gedachten in de comments.

Wat de vader schreef op Reddit:

“Mijn dochter Callie is voor mij een van de liefste mensen die ik ken. Ze krijgt goede cijfers, heeft leuke vrienden en nog steeds tijd om een prachtige, lieve dochter te zijn. Ik heb haar nooit huisarrest gegeven op de middelbare school, en zij heeft me nooit daartoe de reden gegeven.

Ik ben een alleenstaande vader van drie meiden. Het is moeilijk, maar ik dacht dat het goed ging met ons. Callie is de oudste.

Ik heb vandaag een telefoontje ontvangen van een huilende moeder die me vertelde dat mijn dochter betrokken was bij het pesten van een ander meisje op haar school. Callie en haar vrienden namen foto’s van het meisje in ‘grappige’ poses, zoals als ze zich boog om iets op te pakken en haar bilspleet toonde. Het meisje heeft overgewicht en ik denk dat veel van de foto’s te maken hebben met pesten…

De moeder zei dat haar dochter vanochtend haar pols heeft opengesneden en in het ziekenhuis lag.

Callie is vandaag op het strand en zou binnen enkele uren thuis zijn. Ik ben zo boos, ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb haar altijd geleerd om vriendelijk en respectvol te zijn voor anderen, en het voelt alsof ik haar niet eens ken. Van wat ik heb gehoord, was Callie de leider in dit alles …

Dat was een paar dagen geleden. Dus Callie was van plan om vanavond om 8:30 naar huis te komen. Ik bel haar om 8:15. Ze zei dat ze in het huis van ______ zou blijven. Ik zei: ‘Nee, ik moet je nu thuis komen.’ Ze zei: ‘Ik ben er al! Doei!’ En opgehangen. Ik heb besloten om haar te gaan halen in plaats van ruzie over de telefoon te maken. Ik ging naar het huis van haar vriendin. Het was leeg.

Ik begon de ouders van haar vrienden te bellen en uiteindelijk nam iemands broer op en zei dat ze in het park waren. Ik ga naar het park en er zijn ongeveer 30 kinderen daar rond een vuurtje. Ik zie haar met een beker staan die naast een biertap staat. Dus ik word meestal niet boos … maar ik had genoeg gehad. Ik ging recht naar haar toe en vertelde haar dat ik geen scene wilde maken, maar ze moest met me in de auto komen. Ze veranderde in een ander persoon. ‘Ik ben bijna 18 jaar! Je kunt dit mij niet aan doen! Je zet me voor schut! ‘

Ik werd razend. Ik weet niet zeker wat ik zei, maar het was in de lijn van: ‘Je zou je schamen! Je zet een meisje in het ziekenhuis door wat je en je vrienden hebben gedaan en nu heb je tegen me gelogen en drink je alcohol met minderjarigen. Je moeder zou je zo schamen, ik weet niet eens wie je meer bent. ‘

Ik zorgde voor aardig wat opschudding, dus ze kwam in de auto mee en ze is nu thuis. Ik heb alle elektronica (laptop, mobiele telefoon, tv) afgepakt. Ik vertelde haar dat ze moest inloggen in de Facebookgroep met foto´s en een bericht plaatsen om zich te verontschuldigen en zichzelf te noemen als de persoon die de foto’s plaatste. Toen ze inlogde, keek ik direct door haar berichten. Het was niet alleen een persoon waarover ze had gepost. Deze Facebook-pagina was gewijd aan het pesten van de ‘nerds and loners’ van de school. Er moeten 50 foto´s zijn gemaakt.

Ze heeft de verontschuldiging geplaatst en daarna maakte ik duidelijk dat ze niets voor de rest van de zomer zou doen. Alle plannen worden tot verdere aankondiging geannuleerd. Ze kan de huistelefoon gebruiken als ze dat nodig heeft, maar alleen als ik daar ben. Andere straffen:

  • Verplichte therapie eenmaal per week.
  • Vrijwilligerswerk – dat zoek ik nog uit, dus adviezen zijn welkom.
  • Als het meisje uit het ziekenhuis komt, gaat Callie zich aan haar en haar familie verontschuldigen.
  • Ik heb de deur van haar kamer van zijn scharnieren genomen. Geen privacy voor een tijdje.
  • Alles in het huis dat ze als luxe heeft, is weg. Dit omvat: alle dure chemicaliën voor huid en haar die ik voor haar heb gekocht. Ik gaf haar een eenvoudige shampoo, conditioner, body wash en lotion. De rest staat allemaal in de garage.

Ik pakte ook haar make-up af. Ik nam alles uit haar slaapkamer, en ze heeft in principe alleen boeken en haar keyboard piano. Ik heb haar verteld dat ze kan lezen en te proberen de piano te spelen waarnaar ze heeft gevraagd en vervolgens nooit heeft gebruikt. Ik vertelde haar om in de nacht eens goed over dingen na te denken. Als ze morgen in discussie gaat over iets, dan voeg ik nog meer beperkingen toe. Als ze haar straf accepteert en akkoord gaat met deze voorwaarden, dan zal ik nagaan hoe lang de duur moet zijn. ‘

Deel dit verhaal als je ook vindt dat de vader het juiste deed door zijn dochter een lesje te leren. Wij denken dat als ze ouder wordt, ze spijt zal hebben wat ze heeft gedaan en dankbaar zal zijn dat ze een vader had die een beter persoon van haar wilde maken.

Lees ook  Paar verwacht om ongeboren baby te adopteren – dan deelt de echtgenoot hartverwarmend nieuws

Deze nieuwe ´BH´ is voor iedere vrouw een droom die uit komt

22-jarige vrouw wordt lastiggevallen door 3 mannen in bus – dan leert ze hen een lesje die ze niet zullen vergeten