in

Slotenmaker leest “112” op vrouw haar hand – en redt haar leven

Er zijn heel wat goede dingen om ambachtslieden voor in huis te halen. En ook al gaat het in de meeste gevallen om het repareren of bouwen van dingen, toch kan ik na het lezen van het verhaal van deze vrouw wel bevestigen dat ambachtslieden ook goed zijn als het op veiligheid aan komt.

Dat overkwam ook slotenmaker Greg afgelopen najaar. Hij ging een slot vervangen bij een vrouw thuis, maar aan het eind van de dag had hij ook haar leven gered.

Poster
Een vrouw in Utah, USA, werd vervolgd en bedreigd door haar ex-man. Op een dag, afgelopen herfst, brak hij in haar huis in met behulp van een extra sleutel die hij nog had liggen.

Eenmaal binnen stal hij de telefoon van de vrouw, viel haar aan en dreigde vervolgens zichzelf te verwonden en het huis in brand te steken. Hij weigerde haar te verlaten en bleef in het huis, schrijft Western Journal.

Lees ook  Jorike (30): ‘Ik durf niet naar de wc te gaan bij mijn vriend’

De vrouw had eerder een slotenmaker geboekt voor de volgende dag, zodat de man het huis niet meer zou kunnen betreden. Maar wat ze op het moment van de boeking niet wist, was dat de slotenmaker haar redding zou zijn.

“Een man hing rond in haar buurt”
Toen slotenmaker Greg bij het huis kwam, voelde hij meteen dat de sfeer in huis niet goed was.

Er was namelijk een man die om haar heen zweefde. Hij was niet meer dan een stap achter haar de hele tijd, zegt slotenmaker Greg aan KSTU.

Hij vond het gedrag vreemd, en dat baarde hem zorgen. Maar pas aan het eind van het bezoek realiseerde Greg zich dat zijn zorgen bevestigd werden.

“We zaten te praten over de betalingen toen ze zich omdraaide en haar omhoog hield, waar ze “911” op had geschreven, zegt Greg.

Hij vertelt verder:

“Ik zag het maar ik droeg een masker dus ik kon niets terug seinen.”

Lees ook  Vader is 2 uur alleen met baby wanneer mam ’n sms krijgt met: “Mag ik de baby nu vermoorden?”

Vroeg om zijn telefoon
Greg merkte toen op dat de vrouw de man om haar telefoon vroeg om te betalen. Wat Greg zag als nog een waarschuwings. En hij probeerde oogcontact te maken met de vrouw om te bevestigen dat hij haar boodschap begreep.

De vrouw probeerde opnieuw de boodschap in haar hand te tonen en toen Greg het huis verliet belde hij een vriend die voor de FBI werkt en daarna waarschuwde hij meteen de politie.

Hij werd later gearresteerd
De politie kwam ter plaatse en arresteerde de man die beschuldigd werd van ontvoering, voor het schenden van het straatverbod en mishandeling.

Greg is blij dat hij die dag bij de vrouw was geweest en dat de man in het huis de straf heeft gekregen die hij verdiende.

“Toen ik hoorde dat hij was gearresteerd en vervolgd, dacht ik dat het goed was. Ik ben blij dat het vonnis vaststaat en dat er niets vreselijks is gebeurd.”

Moeder neemt foto van haar 4-maanden oude zoontje – toont dat hij kanker heeft en redt zijn leven

Hond blijft moederziel alleen op straat liggen na doodschieten baasje: ‘Het was hartverscheurend’