in

Slik jij vitamine B6? Wist je dat dat deze klachten kan veroorzaken?

Je zou denken dat alle vitamines goed zijn voor je gezondheid. Echter blijkt vitamine B6 helemaal niet zo goed voor je te zijn.

Vitamines zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor je algehele gezondheid. Als je onvoldoende vitamines krijgt uit voedsel, kan het verstandig zijn om wat extra vitamines binnen te krijgen. Daarvoor kun je vitaminesupplementen kopen.

Vitaminesupplementen bestaan er in verschillende soorten en maten. Vrijwel alle soorten krijg je echter in de vorm van een pilletje. Deze vitaminepillen zijn over het algemeen goed voor je gezondheid. Echter bleek uit onderzoek dat vitamine B6 helemaal niet zo goed voor je is.

Lees ook  Nicole (44): 'Mijn tanden waren zo verrot dat alles eruit moest'

Mensen die vitamine B6 gebruiken, schijnen namelijk last te krijgen van schadelijke gevolgen. Herken jij het volgende?

Een op de vijf gebruikers zegt namelijk gezondheidsklachten te ervaren. Dat laat Radar weten op basis van een eigen onderzoek. Aan het onderzoek hebben ruim 1.800 mensen deelgenomen. Een derde van hen is zelfs naar de huisarts gegaan.

De huisarts stelde bij 14 procent van de mensen vast dat het B6-gehalte te hoog was. Deze mensen hadden verschillende klachten, waaronder tintelingen, gevoelloosheid en zenuwpijn. Doorgaans uitten deze klachten zich in de tenen en vingers. Uiteindelijk heeft circa vier procent van de ‘slachtoffers’ blijvende schade opgelopen. In de verschillende supplementen zit te veel mg. Er wordt slechts 25 mg per dag aangeraden, terwijl sommige supplementen wel 100 mg groot zijn.

Lees ook  Charlotte haar gezicht werd aangevreten door een wasbeer, 11 jaar later gebeurt er wat ze altijd al wilde

Herken jij deze klachten? Dan is het belangrijk dat je contact opneemt met je huisarts. Ken je iemand anders met deze klachten? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Lottowinnares (23) zoekt nieuw vriendje en wil hem 69.000 euro per jaar betalen

Deze vrouw bevalt binnen 11 maanden tweemaal van een tweeling