in

Signalen waaruit blijkt dat je te veel suiker eet

Een lekkere zoetigheid valt bij iedereen wel in de smaak, maar wanner dit wordt omgezet in grote hoeveelheden kan het slechte gevolgen hebben voor je gezondheid. Na het lezen van dit artikel zal je anders tegen al die zoetigheid aan gaan kijken. Er zijn een aantal waarschuwingen die je lichaam afgeeft dat je teveel suiker eet.

Gebrek aan energie en moeheid
Last van dagelijkse vermoeidheid kan een teken zijn dat je teveel suiker eet. Na het consumeren van een suikerproduct geeft het je een korte energie boost maar even later voel je jezelf slechter dan van te voren.

Voortdurend zin in suiker hebben
Wanneer je dagelijks meerdere malen suiker eet heb je voortdurend zin in zoetigheid. Als je het gevoel dat je op sommige momenten niet zonder zoete snack kunt zal je eet patroon toch snel moeten veranderen.

Lees ook  Meest ongemakkelijke video van 2019, Rapper Sjors met zijn nieuwe liefde!

Regelmatig griep en verkoudheden
Als je regelmatig last hebt van hoofdpijn of andere mankementen aan je lichaam is dit ook een veel voorkomend bij een overmaat van suiker. Bij een overmaat van suiker verzwakt het menselijk immuunsysteem, hierdoor is je lichaam vatbaarder voor verschillende ziektes

Het brein wordt “mistig” (vooral vlak na de maaltijd)
Dit komt het vaakste voor wanneer je een te lage bloedsuikerspiegel hebt. Op het moment dat je teveel suiker eet zal je bloedsuikerspiegel aanzienlijk stijgen. Een slechte regulering van de bloedsuikerspiegel is een voorname oorzaak van een verzwakt beoordelingsvermogen en andere cognitieve problemen.

Lees ook  November gaat dit jaar 'uitzonderlijk warm' van start: 'Zonder jas naar buiten'

Niets is zo zoet meer als het was
Te veel inname van zoete producten verdooft de smaakpapillen in de tong, hierdoor worden deze op non-actief gezet. Door minder suiker te eten zullen de smaakpapillen terug in evenwicht komen en actief worden.

Voet- en huidproblemen
Suiker heeft een inflammatoir effect op het lichaam en het draagt bij aan ontstekingen van de huid. Als je een al te droge huid hebt, eczema of acne, kan dit te wijten zijn aan een overmatige consumptie van suiker. Je ziet vaak dat je ook last krijgt van puisjes of andere huidproblemen.

Eet jij teveel suiker? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Super lastige puzzel: Hoeveel tijgers zie jij op deze foto? Slechts 3% van de mensen wist het antwoord!

Tanja Jess (51) deelt bikinifoto en wordt overladen met complimenten