in ,

Shoppende Gabriëlle ziet zichzelf terug op AliExpress: ‘Ik was witheet’

Veel producten voor weinig. Op de webshop AliExpress kun je werkelijk álles vinden. Letterlijk, want Gabriëlle van den Broek uit Leidschendam kwam ineens een foto van zichzelf tegen op de koopjeswebsite.

Gabriëlle bestelde in het verleden wel eens pruiken via AliExpress. “Afgelopen woensdag was ik opnieuw op zoek naar een pruik, toen ik ineens mezelf zag”, aldus Gabriëlle. Er werd geadverteerd met haar eigen foto, zonder dat ze hiervoor toestemming heeft gegeven.

Foto van Facebook
“Ik was witheet”, vertelt Gabriëlle aan Hart van Nederland. Omdat ze wel vaker bestelde bij de webshop, heeft ze via Facebook wel eens contact gehad met de klantenservice van AliExpress.

Lees ook  Daarom zitten er meerdere rijen haakjes aan je beha!

Kennelijk hebben de klantenservicemedewerkers toen haar foto gezien en gedacht: ‘Die moeten we hebben.’ De foto is van haar Facebook gehaald, gespiegeld en bovendien is haar vriend eraf geknipt.

“Ik heb contact opgenomen met de verkoper van de pruik, maar ik kreeg geen bevredigend antwoord”, aldus Gabriëlle.

In steenkolenengels kreeg ze te horen dat ze ter compensatie een gratis pruik zou krijgen. Dat ze het als een eer moest zien dat haar foto was gebruikt en dat ze de foto eventueel ook zouden kunnen verwijderen. “Lekker makkelijk”

Lees ook  Christian haalt na 33e keer examen doen eindelijk zijn rijbewijs

Portretrecht
Gabriëlle is niet het eerste ‘slachtoffer’ van dit soort portretrechtschending. “Dit komt vaker voor”, vertelt Nanda Ruyters, eigenaresse van Bright Advocaten in Breda en is gespecialiseerd in portretrecht.

“Qua portretrecht heeft ze een punt. Ze zal geen tienduizenden euro’s schadevergoeding krijgen, maar een kleine schadevergoeding moet wel lukken, mocht ze echt gaan procederen”, aldus Nanda Ruyters.

Moslims Nederland – ‘Wij houden ons gewoon aan de avondklok tijdens ramadan

De minibieb van Noor werd in een week tijd twee keer leeggeroofd