in

Seksdate loopt uit op nachtmerrie: Amersfoorter vastgebonden, mishandeld en met benzine overgoten

Meldingen over verwarde personen zijn niet ongebruikelijk in het flatbuurtje bij het Juliana van Stolbergplantsoen in Amersfoort. De man die agenten vorig jaar naakt, schreeuwend en onder het bloed aantroffen in zijn tuin viel echter niet in die categorie. Hij zag volgens Justitie een seksdate met een jongeman uitlopen op een extreem gewelddadige afpersing.

Als slachtoffer vroeg de Amersfoorter donderdag om een hoogst ongebruikelijk moment van stilte in de rechtszaal. Het was bedoeld voor de 23-jarige Marwen S., de Hagenaar met wie hij een afspraak maakte op de site Binkdate.nl. ,,Mijn levensmotto is: omarm het lot dat je moet dragen. Het wordt tijd dat jij ook je verantwoordelijkheid neemt en beseft wat je mij hebt aangedaan”, sprak hij met trillende stem.

Op 31 oktober heeft de Amersfoorter een seksafspraak met een jongeman in zijn woning aan de Gravin van Burenlaan. Dat de laatste zich op de datingsite uitgaf voor Klaas en nu plotseling Idriss heet en een getinte huid heeft, neemt hij voor lief. De bewoner bestelt cocaïne bij een dealer en de twee maken afspraken over wat ze willen. De Amersfoorter laat zich vrijwillig vastbinden op een matras in de woonkamer, waarna zijn bezoek eerst gaat douchen en een aantal telefoontjes pleegt.

Lees ook  Jan (72) uit Best vermist na wandeling: 'Leven tussen hoop en vrees'

Gek van angst
De gastheer vindt het te lang duren, weet zich los te wurmen en doet voor de zekerheid de voordeur van het slot. Hij laat zich vervolgens opnieuw vastbinden, waarna de date verandert in een nachtmerrie. Volgens de openbaar aanklager, die aangaf over een karrenvracht aan bewijs te beschikken, neemt Marwen S. zijn weerloze slachtoffer in een wurggreep. Hij vraagt de blauw aanlopende Amersfoorter om de inloggegevens van zijn bankrekening en naar zijn bankpas. Om zijn woorden kracht bij te zetten daalt er een regen van vuistslagen neer op het hoofd van de man.

S. sprenkelt volgens de openbaar aanklager daarna benzine uit een meegebracht flesje over het naakte lichaam van de bewoner, die gek wordt van angst. ,,Ik steek je in de fik als je mij die code niet geeft”, zou de verdachte hem hebben toegebeten.

Versuft en bloedend
Als de Hagenaar heeft wat hij wil, verlaat hij de woning. De Amersfoorter is versuft en bloedt hevig uit een oor en uit zijn mond, maar weet zich te bevrijden en naar buiten te rennen. De bovenburen reageren op zijn hulpgeroep en bellen 112. In het ziekenhuis stellen de artsen ernstige verwondingen vast aan zijn ribben, oor, tanden en hoofd.

Lees ook  John van den Heuvel vindt steun op Instagram na verlies dochter

Als Marwen S. korte tijd later wordt aangehouden, vindt de politie in de kofferbak van zijn auto spullen die hij zou hebben gestolen uit de woning van een Rotterdammer waarmee hij eerder een seksdate had. Het bewijs in de Amersfoortse zaak is overstelpend, zei de openbaar aanklager. Hij eiste drie jaar onvoorwaardelijke celstraf.

Niet alleen troffen rechercheurs bloedsporen van het slachtoffer aan op kleding van de verdachte, S. stuurde de bewuste avond ook belastende apps en screenshots van de vastgebonden Amersfoorter naar een neef en een kennis. Hij vroeg ze met benzine en een mes naar Amersfoort te komen.

Crackgebruiker en benzinesnuiver
Een knap staaltje framing, counterde de advocaat van S. Hij wees de Amersfoorter aan als hoofdschuldige en zette hem weg als een crackgebruiker en benzinesnuiver die zijn agressie niet onder controle had. Marwen S. hield tot ergernis van de rechtbank de kaken letterlijk op elkaar. Hij had de dag voor het proces twee verstandskiezen laten trekken en had moeite met praten. Een beroerde timing, mopperden de rechters. Over twee weken klinkt hun vonnis.

Onthoofde oud-lerares (77) gevonden in Frankrijk, hoofd lag op keukentafel naast lichaam

Moeder wil niet wijken van ziekenhuisbed dochter: met handboeien afgevoerd