in

Sebastiaan Bake uit Tubbergen ziet zijn gestolen aanhangwagen rijden en zet de achtervolging in

Het was een rare gewaarwording voor Sebastiaan Bake uit Tubbergen, toen hij in de nacht van zaterdag op zondag naar zijn bedrijf reed omdat er een aanhangwagen van het terrein zou zijn gestolen.

Onderweg zag hij een auto met daarachter de bewuste aanhangwagen rijden. Bake bedenkt zich geen momenten zet de achtervolging in. Uiteindelijk rijdt hij de dader klem op een rotonde.

“Ik denk dat de man achter het stuur al wel nattigheid voelde”, zegt Bake over de bestuurder van de auto die hij achtervolgde.

Die had Bake natuurlijk zien keren. De ondernemer deed dat omdat hij zeker wilde weten of het ook echt zijn aanhanger was.

Dat kon overigens bijna niet anders omdat de aanhanger helemaal is uitgerust om onder meer zonnepanelen mee te vervoeren.

Op een rotonde zag Bake hoe de man die hij achtervolgde een paar rondjes reed om te testen of hij echt werd achtervolgd.

Lees ook  Nieuwe vrachtwagens van Defensie enkele centimeters te hoog, mogen weg niet op

Bake volgde en reed de automobilist voor hem uiteindelijk klem. Daarbij raakte hij met zijn pick-up de wagen met aanhanger voor zich.

Tweede aanhanger

Na een woordenwisseling koos de aanhangerdief het hazenpad. De man kon uiteindelijk achterhaald worden door de politie. “Die hebben goed hun best gedaan.”

Later werd duidelijk dat ook nog een tweede aanhanger van het terrein van het bedrijf van Bake was meegenomen. Die werd op een parkeerplaats in Fleringen teruggevonden.

“Het is zonde dat het allemaal zo moet gaan”, blikt de ondernemer in zonnepanelen terug op de gebeurtenissen.

De gebeurtenis kent wat Bake betreft ook alleen maar verliezers. Hij heeft schade aan zijn bedrijf en aan zijn auto en de aanhangerdief zit vast.

Lees ook  Angst van paniekshoppers wordt werkelijkheid: er dreigt een wereldwijd tekort aan toiletpapier

Tegelijk realiseert Bake zich ook dat hij geluk heeft gehad. “Ik heb daar wel tien aanhangers staan. Ik had ze ook allemaal kwijt kunnen zijn.”

Hij is dan ook blij dat oplettende mensen hem tipten over de diefstal. En ook zijn oproep op Facebook om uit te kijken naar de tweede aanhanger wierp zijn vruchten af.

Niet bang
“Ik vind dat je met je poten van andermans spullen af moet blijven. Als hij die aanhangwagen had willen lenen, had dat ook gemogen. Niemand heeft hier iets aan.”

Bang is Bake niet geweest, ook niet toen de man nadat de twee botsten, tegen hem begon te schreeuwen. “Ik ben niet bang aangelegd. Als ie wat had willen doen, had dat maar mooi moeten doen.”

Burger King lanceert bizarre nieuwe burgers: vanille-ijs met olijven

Bezorgde mama legt uit waarom je niet zomaar van merk kunt veranderen tijdens tekort aan babyvoeding