in ,

Schrikbarend: Onderzoek toont aan dat kinderen in de buurt van hun moeder 800% vervelender zijn!

Misschien voor veel moeders wel herkenbaar.. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen veel vervelender kunnen zijn wanneer moeders zich in de buurt begeeft.

Tijdens het onderzoek werden er 500 families met kinderen op de voet gevolgd. Een aantal criteria waarop de kinderen getest werden zijn; behoeftigheid, gezeur en ‘gejengel’, gegil en geschreeuw en aandacht trekken.

Onderzoek
uit het onderzoek kwam het volgende sterk naar voren: De kinderen waren veel vervelender wanneer hun moeder zich in dezelfde ruimte bevindt.

Lees ook  Wil je een tattoo laten zetten? Voor 5 euro kan je bij Erik op zolder terecht!

Daarnaast speelt de leeftijd ook een grote rol. Kinderen die jonger dan 10 jaar zijn waren meetbaar het meest vervelend.

Kinderen ouder dan 10 jaar zijn ongeveer de helft minder vervelend dan jonger dan 10 jaar.

Professor Dr. K.P. Leibowitz verklaart dat kinderen prima in een kamer kunnen spelen, tot het moment waarop de moeder ineens de kamer binnenkomt.

De kans dat ze beginnen te huilen, drammen of aandacht vragen wordt ineens met 99 procent vergroot.

Bij de overige 1 procent ging het om kinderen met een visuele beperking, maar wanneer deze kinderen de stem van hun moeder hoorde, draaide het gedrag 180 graden om gingen ze bijvoorbeeld met dingen gooien of krijsen.

Lees ook  Volgens slaaponderzoek ligt de chagrijnige persoon in de relatie rechts

Alle kinderen kregen dezelfde instructies. Heel opvallend aan het onderzoek was dat alle kinderen meewerkend reageerden wanneer er een onbekende de instructies aan de kinderen gaf.

Dus voor alle opa’s en oma’s, ooms en tantes of oppasmeisjes die altijd aangeven dat de kinderen zo zoet waren, nu weten jullie waarom!

Maxima draagt opvallende broek: “Gewaagd, aandacht gaat naar achterkant!”

Sarah van Soelen: ’André en ik hebben een pauze’